Organizovana šetnja rzavskim bregovima

0

VIŠEGRAD – U pohodu rzavskim bregovima, na stazi dugoj 15 kilometara, danas je učestvovalo oko 70 planinara iz Republike Srpske i Srbije, a organizator pohoda je Planinarsko društvo „Stolac“.
Sekretar društva Žarko Krsmanović rekao je Srni da je ovo tradicionalno sedmo druženje, te da je maršruta od Dobrunske Rijeke sa nadmorske visine od 480 metara, preko vrhova Crni vrh, Suva Gora, čija je nadmorska visina 1.127 metara, i Goleša na 970 metara.

Krsmanović je napomenuo da su svi planinari bili u dobroj kondiciji, da je druženje dobro prošlo i da su svi učesnici upjeli savladati visinsku razliku oko 800 metara.

„Malo su nas vremenski uslovi ometali i zbog toga smo imali manji broj ljudi nego što je ranije prijavljeno“, rekao je Krsmanović.

On je dodao da su u pohodu učestvovali članovi planinarskih društava „Jelenak“ iz Pančeva, „Greben“ iz Mladenovca u Srbiji, kao i društva „Sjemeć“ iz Rogatice, „Javorina“ sa Pala, „Glasinac“ sa Sokoca i „Stolac“ iz Višegrada.

Bobek Mimić iz planinarskog društva „Glasinac“ sa Sokoca rekao je da mu je ovo prvi pohod u Višegradu.

„Staza je bila dobra, veliki broj planinara je došao u Višegrad i organizacija je izuzetno dobra“, dodao je Mimić.

Petogodišnja Sara Stanimirović iz Mladenovca uspjela je da savlada pohod i sa oduševljenjem stigne u Višegrad.

„Najviše mi se dopala priroda i cvijeće na ovom pohodu i planiram se ponovo vratiti na ovo planinarenje“, rekla je Stanimirovićeva.

Nakon pohoda svim planinarskim društvima dodijeljene su zahvalnice za učešće.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare