Organizovan prijem za bivše funkcionere opštine Pale

0

Povodom slavskih svečanosti, opštinsko rukovodstvo nastavilo je i ove godine sa dobrom tradicijom organizovanja prijema za bivše funkcionere opštine Pale.

Današnjem prijemu odazvali su se brojni bivši načelnici i predsjednici skupštine opštine Pale, a neki od njih su na druženje došli i iz drugih država.

Sadašnji načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je da je ovu praksu otpočeo sa ciljem razmjene iskustava, ali i kao namjeru da svima koji su svojim angažmanom uticali na razvoj ovoga grada pokaže da se cijeni njihov trud i ono što su uradili.

„Pale imaju sreću da nikada nisu stagnirale, uvijek su se razvijale, nekada brže, a nekada manjim intenzitetom, a svi ovi ljudi su dali svoj doprinos“, rekao je Kovačević i dodao da sadašnje rukovodstvo to cijeni i pokazuje da su uvijek dobrodošli u opštinu koju su vodili.

Dejan Šarac, predsjednik paljanske skupštine u periodu između 1967. i 1970. godine, koji živi u Americi, nije krio zadovoljstvo današnjom posjetom Palama u kojoj se osvjedočio da se ovaj grad intenzivno razvija, ali i da mladi rukovodioci ne zaboravljaju svoje prethodnike.

Vlado Kaluđerović, porijeklom iz Danilovgrada, danas osamdesetšestogodišnjak kaže da je sretan čovjek jer nakon 30 godina života i rada na Palama dolazi u urbanizovano i uređeno mjesto za koje ga vežu najljepše uspomene i koje smatra svojim drugim zavičajem.  

Kaluđerović iz svoje bogate profesionalne istorije posebno mjesto daje svom angažnmanu u obrazovanju, aktivnostima na mjestu predsjednika SO Pale i poslanika u Skupštini Bosne i Hercegovine 80-tih godina kao i učešću u glavnom odboru 14. ZOI, za koje ističe da mu je drago da imaju svoje spomen obilježje na Palama.

(www.palelive.com / D.B. / Foto: M.S.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare