Organizovan mini sajam razmjene knjiga

0

ISTOČNO SARAJEVO – Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizovala je dvodnevni mini sajam razmjene knjiga, s ciljem njihove razmjene pred novu školsku godinu.
Bibliotekar Slađana Bratić izjavila je novinarima da se nadaju da će najveću korist od sajma imati osnovci i srednjoškolci.

“Odlučili smo se da napravimo mini sajam razmjene knjiga kako bi djeca koja idu u školu pokušala da razmijene stare udžbenike za one koji će im trebati u narednoj školskoj godini. Za sada je najveći odziv osnovaca, odnosno njihovih roditelja“, istakla je Bratićeva, dodajući da imaju četiri štanda.

Ona se dana, imajući u vidu da sajam traje danas i sutra, da će se pozivu da odazovu i srednjoškolci, pa i studenti, ako ne sa stručnom literaturom, onda sa knjigama beletristike.

Bratićeva je pojasnila da je Matična biblioteka pokrenula sajam sa svojim viškom knjiga, a to su uglavnom knjige koje poklanjaju građani.

„Mi jesmo krenuli sa `početnim ulogom`, a isto tako bićemo posrednici svima onima koji ne budu mogli da razmijene knjige jedan na jedan, mi ćemo da dajemo svoje knjige, a oni će nama u zalog da ostavljaju ono što je njima višak“, pojasnila je Bratićeva.

Ona je izrazila nadu da će odziv biti veliki, te da će posjetici uspjeti da pronađu ono što ih posebno zanima.

Sajam se održava na Trgu Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu, danas i sutra od 13.00 do 19.00 časova.

Matična biblioteka je obezbijedila prostor i štandove na kojima su izložene knjige učesnika na sajmu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare