Ilić: Presuda Mladiću još veći motiv da sačuvamo Srpsku

1

KALINOVIK – Predsjednik Koordinacionog odbora Boračke organizacije za regiju Istočne Hercegovine Slobodan Ilić izjavio je da je presuda Ratku Mladiću još veći motiv za borbu da se sačuva Republika Srpska, uz napomenu da Srbi nisu iznenađeni odlukom zapadnih moćnika.

Ilić je istakao da je general Mladić bio čovjek koji je žrtvovao sebe da bi spasio srpski narod u ratu 1991. godine da se ne bi ponovila 1941. godina.

„Borcima i čitavom srpskom narodu ostaje da njegujemo tradiciju i da afirmišemo odbrambeno-otadžbinski rat i doprinos našeg komandanta koga nikad nećemo zaboraviti i uvijek ćemo ga slaviti kao takvoga“, rekao je Ilić Srni.

Ilić je osudio kaznu koja je komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću izrečena u Hagu, te naglasio da je to već viđeno i da Srbi nisu iznenađeni bilo kakvom političkom ili sudskom odlukom moćnika sa Zapada.

„Nastavlja se borba za Republiku Srpsku i ovo je motiv da se svi još žešće založimo da je sačuvamo i mislim da ćemo o tom pitanju svi biti na velikoj provjeri“, rekao je Ilić.

Prema njegovim riječima, danas se kod spomenika u Dobrom Polju u Kalinoviku, rodnom mjestu generala Mladića, okupilo mnogo više ljudi nego prethodnih godina baš zbog jučerašnje presude generalu Mladiću.

On je naveo da je tu sa zvaničnicima i brojnim narodom da parastosu za 17 poginulih boraca Vojske Republike Srpske, pripadnika Gatačke brigade, koji su poginuli na kalinovačko-trnovskom ratištu.

Žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu potvrdilo je juče doživotnu kaznu zatvora za komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Odluke su donesene uz izuzete stavove sudije Priske Matimbe Nijambe, koja je po svakoj tački imala pozitivna mišljenja o žalbama Mladićeve odbrane i drugačije stavove od ostatka Žalbenog vijeća.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Dobro je čuvate u Kalinoviku za 10 godina samo neka neko ugasi svjetlo.