Organizovan humanitarni bazar i trka Djeda Mrazova

0

Na šetalištu na Palama danas je organizovan Drugi humanitarni bazar i trka Djeda Mrazova uz prigodan zabavni program, a sva prikupljena sredstva biće usmjerena na Odjeljenje pedijatrije u Bolnici Istočno Sarajevo.

Ovu humanitarnu akciju organizovali su paljanski Dječiji centar „Bubamara“ i edukativni centar „Big-Ben“, a pokrovitelj je opština Pale.

Direktor vrtića „Bubamara“ Slavka Brezo rekla je da su tradicionalno organizovali manifestaciju „Potraga za Djeda Mrazom“, u okviru koje je organizovan i novogodišnji bazar na kojem se prodaju dječiji radovi.

„Cilj manifestastacije je da se prikupi što više sredstava. Organizovali smo trku djece i trku roditelja koji su morali da imaju jedno od obilježja Djeda Mraza, a za koje su obezbijeđene i nagrade“, izjavila je Brezo novinarima.

Ona je zahvalila svim sponzorima koji su obezbijedili nagrade za roditelje učesnike trke.

Osim opštine Pale, koja je pokrovitelj, akciju su pomogli i Turistička organizacija Istočno Sarajevo, Osnovna škola „Pale“, OŠ „Srbija“, Udruženje „Sunce“, moto-klub „Long rajders“, Foto Vasić i ostali prijatelji koji su podržali ovu akciju.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je manifestacija lijepa priča na kojoj djecu uče od malih nogu da budu humani.

„Ovaj dan je posvećen njima, a istovremeno koristimo priliku da pokušamo dođi do određenih sredstava pomoću kojih će biti obezbijeđeni inhalatori za pedijatrijsko odjeljenje. Ovo je akcija koju podražavamo kao i svake druge“, navodi Jugović.

Direktor edukativnog centra „Big-Ben“ Ana Čegar rekla je da se drugi novogodišlji bazar održava u humanitarne svrhe, a prikupljena sredstva namjenjena su za kupovinu inhalatora Pedijatriji bolnice Istočno Sarajevo.

Ona je naglasila da je akciju pokrenuo Nemanja Močević koji svake godine organizuje humanitarne akcije za pomoć Bolnici Istočno Sarajevo.

Veliki broj građana Pala podržao je ovu humanitarnu akciju dobrovoljnim prilozima i kupovinom ručnih radova na novogodišnjim štandovima „Bubamare“, „Big Bena“ i školskog Crvenog krsta Osnovne škole „Srbija“, koji su svoju kreativnost, dobru namjeru i maštu pretvorili u šarene raznolike predmete.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments