Opštinski konkurs za dodjelu novčane pomoći

0

ZVORNIK – Opština Zvornik raspisala je konkurs za dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje troškova jedne procedure asistirane reprodukcije, za šta je ove godine planirano 30.000 KM, izjavio je načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović.

On je podsjetio da opština Zvornik već treću godinu zaredom predviđa sredstva za ovu namjenu u budžetu. “U prethodne dvije godine izdvojeno je 46.000 KM, a sredstva je dobilo 11 bračnih parova, dok je ove godine planirano 30.000 KM za tu namjenu. Ovo je doprinos opštine Zvornik pronatalitetnoj politici, a ovaj projekat realizujemo u saradnji sa zvorničkim Udruženjem porodica sa problemom steritiliteta `Bebe1”, rekao je Cvijetinović novinarima.

Pravo na dodjelu jednokratne novčane pomoći mogu ostvariti porodice koje nemaju pravo na proceduru asistirane reprodukcije na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, jer su imale neuspjelu proceduru vantjelesne oplodnje priznatu od Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Uslov je i da porodice imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji opštine Zvornik u neprekidnom trajanju dužem od četiri godine prije podnošenja zahtjeva.

Konkurs je otvoren do 29. oktobra.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments