Opštinska uprava zadovoljna urađenim između dvije slave

5

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je da je urađeno mnogo od prošlogodišnje slave opštine – Uspenja Presvete Bogorodice, kada je riječ o infrastrukturnim objektima, a da će u narednom periodu biti sprovedena tenderska procedura za izgradnju muzeja Republike Srpske, za šta je Vlada obezbijedila pola miliona KM.

On je rekao Srni da je između dvije slave završena rekonstrukcija i asfaltiranje velikog broja puteva, među kojima je najznačajnija rekonstrukcija Romanijske ulice, kao i ulica Nikole Tesle i Milana Simovića.

„Mnogo je urađeno, a imamo ugovorenih još sedam ulica i u toku je tender za novih devet infrastrukturnih objekata“, naglasio je Jugović i dodao da je Opštinska uprava zadovoljna urađenim, ali da uvijek može više.

On je naveo da je u pripremi i izrada idejnog rješenja centralnog parka koji će biti ponos Pala.

„Zajedno sa muzejom, očekujemo izgradnju još jednog objekta studentskog doma gdje će biti smještena biblioteka i prateći sadržaji koje sada ne postoje“, rekao je Jugović i dodao da je i dalje aktuelno rješavanje pitanja izmiještanja Toplane.

On je istakao da Opštinska uprava pomaže i boračku populaciju, penzionere, redovno dodjeljuje učeničke i studentske stipendije, te da je za podsticaj privredi i poljoprivredi u budžetu planirano 150.000 KM.

Jugović je istakao da je i ove godine, povodom Dana i slave opštine – Uspenja Presvete Bogorodice, pripremljen raznovrstan sportski, kulturni i muzički program.

On je naveo da Gospojinske svečanosti počinju sutra izložbom fotografija „Pale – nekad i sada“ autora Mileta Rajića, penzionisanog foto-reportera Novinske agencije Republike Srpske – SRNA, koja će biti otvorena u Kulturnom centru u 19.00 časova.

U petak, 23. avgusta, planirano je otvaranje košarkaškog turnira „Pale 2019“, u subotu, 24. avgusta Studentsko pozorište će u Kulturnom centru odigrati predstavu „Sam sam večeras“, a u nedjelju, 25. avgusta, u 17.00 časova će početi Ski-roler kup „Pale 2019“ u Ulici Nikole Tesle.

Jugović je rekao da će u ponedjeljak, 26. avgusta, u 19.00 časova u Kulturnom centru biti održana svečana akademija i sjednica Skupštine opštine, a na Studentskom trgu u 21.00 čas biće održan koncert grupe „Regina“.

On je naglasio da je u utorak, 27. avgusta, u 19.30 časova planirana svečana akademija povodom 800 godina Srpske pravoslavne crkve, a organizatori su Mitropolija dabrobosanska, opština Pale i Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Jugović je naveo da će obilježavanje Dana opštine i krsne slave u srijedu, 28. avgusta, početi liturgijuom u 9.00 časova u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, potom će uslijediti litija i defile ulicama Pala, nakon toga polaganje vijenaca na centralnom spomen-obilježju, te lomljenje slavskog kolača i ručak u salonu „Stanišić“ u 12.00 časova.

U 18.00 časova planirano je otvaranje Memorijalnog košarkaškog turnira „Bogdan Boća Lučić“ na sportskim terenima „Stanica Pale“, u četvrtak, 29. avgusta, na Jahorini počinje „Piksi kup“, a u petak, 30. avgusta, u 19.00 časova koncert Kulturno-umjetničkog društva „Mladost“.

Gospojinske svečanosti biće završene Memorijalnim turnirom u ženskoj odbojci „Veselinka Slijepčević Obradović“ u Sportsko-poslovnom centru „Peki“.

„Mislim da ćemo svi zajedno učestvovati i pokazati da Pale spadaju u red razvijenih opština i da za vrijeme Gospojinskih svečanosti može pokazati šta je to urađeno između dvije slave“, naglasio je Jugović.

Jugović je svim građanima Pala čestitao slavu i poželio mnogo dobrog zdravlja i uspjeha, poručivši da će Opštinska uprava i dalje biti na usluzi svim građanima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
5 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Realno, dobar je načelnik. Naravno da uvijek moze bolje, ali covjek zasluzuje prolaznu ocjenu.

Ево Бошко истиче трећа година како си преузео власт уз мој слоган „СЛОЖНО ЗА ПАЛЕ“ слоган који су ти уз подршку и програм дали ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ. Лично смо добри, знам да си добар човјек,желим ти од срца све најбоље у животу, али резултати као начелника општине су ти веома, веома лоши,не бих о чињеницама, није вријеме, ипак се види да си на силу пристао да будеш кандидат СНСД за начелника општине и тачка.

По мени, најбоље је да те влада врати за директора Електродистрибуције Пале кад ових дана Мрда оде у пензију. Тамо си ти свој на своме, у осталом, знам да би и ти то волио, тако да се слажемо, зар не?
Ваљда контају твоји из СНСД шта сам им поручио, значи, чим се уђе у задњу годину мандата начелника, по мени би требало реаговати, зашто да човјек ради посао који му не лежи, а може доста дати на мјесту гдје такави људи и струка требају?
Надам се да ће портал објавити коментар.

Kako misliš „ne bi o činjenicama“? Nije u redu kritikovati čovjeka bez činjenica. To bi bilo isto kao da ja sada napišem „kako ovaj ribar lupa i ima li vijesti koju neće komentarisati“, a da ne potrijepim činjenicama takvu tvrdnju.

Svakako da ima pomaka i to se ne može osporiti. Međutim, ono što je građanima Pala prijeko potrebno to su nova radna mjesta, kako bi se zadržalo stanovništvo, pogotovu omladina.
Na lokalnoj vlasti je, pored ostalog, da za to stvori ambijent!
S obzirom da je postojeća lokalna vlast u Palama identična republičkoj, bilo je zaočekivati da se izbore za ravnomjerniji raspored i povrat pojedinih regionalnih institucija na nivou Grada I. Sarajevo.
Nesumnjivo b,i na taj način, Pale više dobile na značaju, te osim postojećeg,, postale atraktivnije za priliv novog stanovništva.
Pridružujem se čestitkama povodom Dana opštine, našem GRADU želim brži razvoj, a građanima kvalitetniji život!

Dobrim dijelom podržavam komentar Ribara… Ono što korisnici centralnog grijanja preko Toplana nikako ne mogu oprostiti Načelniku je to da se striktno držao nekakvih rokova grejne sezone, zanemarujući pri tom vremenske uslove. Zbog toga su se građani „van sezone“ dogrijavali najmanje dva mjeseca (prije i poslije sezone) i dodatno opteretirili svoje ionako skromne budžete.
Ništa mu ne znači što svi drugi gradovi (BG, SA…) grijanje prilagođavaju vremenskim uslovima te počinju sa prvim hladnijim septembarskim danima, a završavaju krajem maja, ili čak početkom juna…
Ovakva krutost Načelnika skupo košta građane i to neće zaboraviti na narednim izborima!