U srednjim školama regije Birač nema tehnološkog viška

0

ZVORNIK – U srednjim školama na području regije Birač nema tehnološkog viška profesora, potvrdila je danas predsjednik Aktiva direktora srednjih škola ove regije Biljana Pisić.

Pisićeva je pojasnila da je na sastanku direktora srednjih škola regije Birač, koji je održan u prostorijama Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ u Zvorniku, dogovorena raspodjela časova i, zahvaljujući dobroj saradnji u samom Aktivu, riješeni su svi problemi oko tehnološkog viška.

Ona je istakla da su sagledane sve mogućnosti za rješavanje potpunog i djelimičnog tehnološkog viška u srednjim školama ove regije.

„Dva profesora ekonomske grupe predmeta iz Šekovića dobila su časove u srednjim školama u Zvorniku, a kolege informatičari iz Zvornika dobili su časove u Milićima i Šekovićima“, rekla je Pisićeva.

Ističući da su ostali problemi djelimičnog tehnološkog viška riješeni ranije između srednjih škola, Pisićeva je rekla da su jedino za profesore geografije i fizičkog vaspitanja smanjene norme časova.

Sastanku Aktiva direktora srednjih škola prosustvovao je i viši stručni saradnik za finansiranje srenjih škola u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske Valentin Jojić.

Regija Birač obuhvata područje grada Zvornika i opština Šekovići, Vlasenica, Milići, Osmaci, Bratunac i Srebrenica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare