Opština sufinansira specijalizaciju još jednog doktora

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović potpisao je danas ugovor o dodjeli novčanih sredstava za sufinansiranje troškova specijalizacije i stručnog usavršavanja jednog doktora zaposlenog u Bolnici „Srbija“.

Riječ je o doktorici Dragani Tešanović, koja je specijalizant iz oblasti neurologije, a Opština Istočna Ilidža će njeno stručno usavršavanje sufinansirati u iznosu od 3.000 KM, saopšteno je iz Opštine.

„Svaka lokalna zajednica mora da pronađe način da ulaže u novi, stručni kadar, kako bismo omogućili mladim ljekarima priliku da se usavršavaju i stečeno znanje primijene u našem gradu i opštini“, rekao je Božović.

Tešanovićeva je istakla da podrška lokalne zajednice znači mnogo mladim ljekarima, te da sebe i u budućnosti vidi u ovom gradu.

„Opština Istočna Ilidža je jedina lokalna zajednica u sastavu grada Istočno Sarajevo koja izdvaja sredstva za stručna usavršavanja ljekara“, navodi se u saopštenju.

Osim Tešanovićeve, u proteklom periodu je omogućeno sufinansiranje troškova specijalizacije za tri doktora zaposlena u Bolnici „Srbija“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare