Opština se priključila akciji za pomoć prijevremeno rođenoj djeci

0

VIŠEGRAD – Višegrad je jedna od opština koja se uključila u akciju pomoći za prijevremeno rođenu djecu, rekao je odbornik lokalnog parlamenta Darko Andrić.

On je istakao da je povodom Mjeseca prijevremeno rođene djece opština na bilbordima postavila humanitarni broj 1415 kojim se donira jedna KM za kupovinu toplih krevetića za prijevremeno rođene bebe.

„Opština na različite načine pomaže natalitet i ovo je jedan od načina da pokažemo da brinemo i o bebama koje su na svijet došle prije vremena“, dodao je Andrić i zahvalio se svima koji su pomogli ovu akciju.

Majka prijevremeno rođenih blizankinja Snježana Tadić rekla je da Udruženje „Mrvice“ na ovom području djeluje dvije godine.

„Podrška nam mnogo znači, posebno topli krevetići. To su `mrvice` koje se bore hrabro za svoje živote i pobijede sve prepreke“, istakla je Tadićeva.

Ona je navela da ta borba i poslije izlaska iz bolnice i dalje traje i da je taj put težak majkama i porodicama, a o tome se veoma malo zna.

Tadićeva je rekla da su njene bebe rođene sa 900 i 950 grama u Užicu, a da danas imaju dvije i po godine i donose radost porodici i prijateljima.

Organizator ove akcije je Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj „Mrvice“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare