Opština Pale proglasila stanje elementarne nepogode

0

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić proglasio je danas elementarnu nepogodu na području opštine, izazvanu snježnim padavinama i niskim temperaturama.
Shodno odluci o proglašenju elementarne nepogode, svi građani se pozivaju da provode potrebne mjere radi zaštite i spašavanja ljudskih i materijalnih dobara, te da se aktivno uključe u čišćenje kako svojih objekata, tako i pristupnih puteva.

U saopštenju iz opštine Pale navodi se da se u skladu sa odlukom obavezuju sva pravna lica koja održavaju puteve i ulice na području opštine da angažuju sve mašine s ciljem stvaranja prohodnosti puteva i ulica. Takođe, obavezuju se i svi privredni subjekti, ustanove i preduzeća, zanatske radnje da se uključe u aktivno čišćenje svojih prilaznih ulica i parking prostora.

Nadležne službe, poput Doma zdravlja i Centra za socijalni rad se obavezuju da u skladu sa svojim spiskovima i evidencijama stupe u kontakt sa hroničnim bolesnicima, trudnicama, socijalno ugroženim kategorijama, starim i iznemoglim licima, djecom sa posebnim potrebama i drugim s ciljem njihovog zbrinjavanja.

Prema odluci o proglašavanju stanja elementarne nepogode, sva javna preduzeća i ustanove sa područja opštine Pale obavezuju se da angažuju dežurstva i uspostave kontakt sa službom Civilne zaštite opštine Pale i izvještavaju o svim bitnim promjenama iz domena svog rada.

Upozoravaju se svi građani opštine Pale da, ukoliko nemaju nužnih potreba, ograniče upotrebu svojih putničkih vozila, da bi time doprinijeli lakšem čišćenju putnih komunikacija.


(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare