Opština Pale izdala saopštenje povodom najave preseljenja CJB Istočno Sarajevo

0

Povodom jučerašnje izjave ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača kojom su i zvanično potvrđene špekulacije o novom sjedištu CJB Istočno Sarajevo, Opština Pale u ime svojih građana izražava nezadovoljstvo ovakvom odlukom.

U Opštini Pale smatraju da navodna analiza situacije na koju se pozvao ministar Lukač i argumentacija za ovakvu odluku ne odgovaraju stvarnom stanju već su isključivo proizvod političkog djelovanja.

Ovom prilikom želimo da podsjetimo javnost da je opština Pale najveća opština u sastavu grada Istočno Sarajevo u kojoj zivi 23.000 stanovnika. Ovome treba dodati i činjenicu da je Pale univerzitetski i turistički centar u kojem tokom školske godine i turističke sezone borave brojni posjetioci što određuje pojačan i specifičan angažman u smislu bezbjednosti.

Takodje, jedinica za podršku čiji dolazak je najavio ministar Lukač već duže vrijeme djeluje i boravi u Palama u prostorijama koje je upravo opština ustupila na korištenje.

Poštujuci činjenicu da lokalna uprava ne određuje sjedište republičkih organa, opština Pale ipak ne može da ne reaguje na aktivnosti čija je svrha nerazumno premještanje institucija i trend deinstitucionalizacije Pala koje traje već izvjesno vrijeme, a o čemu su svoj stav jedinstveno izrazili i stanovnici Pala proteklih dana na društvenim mrežama i medijima.

Smatramo da bi MUP RS trebao biti ministarstvo svih naših građana u kojem posebno partijsko odlučivanje ne bi smjelo imati značaj nad sistemskim i razumnim rješenjima, stoji u saopštenju koje je izdala Opština Pale.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare