Oprezno preko prevoja, obavezna zimska oprema

0

ZVORNIK – Svi magistralni i regionalni putevi na području regije Birač su prohodni, uprkos snježnim padavinama, ali je odvijanje saobraćaja otežano, posebno na prevojima Han Pogled, Crni Vrh, te na dionicima puta Šekovići-Kaštelj i Milići-Skelani, saopšteno je danas iz preduzeća „Zvornikputevi“.
Na prevoju Han Pogled temperatura vazduha iznosi minus sedam stepeni Celzijusovih, a visina snijega je oko 50 centimetara, dok na kolovozu ima ugaženog snijega od dva do tri centimetra, bez leda.

Na regionalnom putu Šekovići-Kaštelj visina snijega je 40 centimetara, a na magistralnom putu Zvornik-Tuzla preko Crnog vrha oko 30 centimetara.

Na dijelu regionalnog puta od Milića do Skelana, granica prema Srbiji, visina snijega je i do 70 centimetara, sa ugaženim snijegom na kolovozu od dva-tri centimetra.

Ekipe „Zvornikputeva“ su na terenu, čiste snijeg i posipaju kolovoz.

Iz „Zvornikputeva“ podsjećaju vozače da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, kao i na opreznu vožnju u usjecima, zasjecima, upozoravajući da su na pojedinim dionicama mogući odroni.

Punktovi „Zvornikputeva“ za održavanje magistralnih i regionalnih puteva u zimskim uslovima nalaze se na prvoju Han Pogled, u Karakaju i Bratuncu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare