Oprez prilikom paljenja vatre

0

ISTOČNO SARAJEVO – Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo apeluje da građani budu odgovorni i maksimalno oprezni pri paljenju vatre na otvorenom prostoru, s obzirom na veoma visoku temperaturu, kao i isušenost trave i niskog rastinja, što pogoduje nastanku požara.
Na području Centra u prvih šest mjeseci ove godine izbila su četiri požara zbog nekontrolisanog spaljivanja trave, korova i otpada, čiji je uzrok ljudski faktor, i dva šumska požara, koja su prouzrokovala manju materijalnu štetu.

Ostavljanje neugašene vatre bez nadzora pri uređenju poljoprivrednih imanja čest je uzrok požara.

Posebnu opasnost predstavlja nekontrolisano spaljivanje gorivog materijala u blizini šumskih kompleksa i zasada. U većini slučajeva vatra se prenese na šumske komplekse prouzrokujući veliku materijalnu štetu, ističe se u saopštenju.

Veliku opasnost predstavlja i visoka temperatura, te bacanje neugašenih cigareta na mjesta na kojima lako može doći do požara i njegovog širenja.

U slučaju nekontrolisanog širenja vatre potrebno je odmah obavijestiti vatrogasce na broj 123, policiju na broj 122 ili Centar za obavještavanje na broj 121.

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo preduzimaće zakonom propisane mjere protiv lica koja budu izazvala požar i ugrozila život i zdravlje ljudi ili pričinila materijalnu štetu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare