Opremljeno odjeljenje za izolaciju

0

SOKOLAC – Specijalna bolnica za psihijatriju na Sokocu osposobila je i opremila odjeljenje za izolaciju novoprimljenih pacijenata u kojem se trenutno nalaze dva pacijenta, izjavila je Srni direktor ove bolnice Biljana Renovica Cvijetić.

Ona je rekla da su u prostorijama ranijeg odjeljenja za mušku rehabilitaciju obezbijeđeni svi potrebni uslovi za izolaciju pacijenata koji će tu provesti 14 dana, prije nego što budu testirani i upućeni na odgovarajuće bolničko odjeljenje.

Prema njenim riječima, na ovom odjeljenju, potpuno uređenom opremom koju je ova ustanova dobila u ranijim donacijama, radi pet pomoćnih radnika, pet medicinskih tehničara, a ljekari rade na smjenu po petnaest dana.

„Sada raspolažemo kompletnom zaštitnom opremom, zaštitnim odijelima, vizirima, maskama, naočarima, rukavicama i sredstvima za dezinfekciju prostorija“, navela je Renovica Cvijetić.

Ona je naglasila da je trenutno sve pod kontrolom u Specijalnoj bolnici za psihijatriju, da čine maksimum napora da se spriječi pojava virusa u ovoj ustanovi, te da su preduzete sve mjere u skladu sa naredbama Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Direktor bolnice je podsjetila da je ova ustanova dobila donaciju od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te prije dva dana i donaciju zaštitne opreme od preduzeća „Violeta“ iz Gruda, što im je dobrodošlo u ovom trenutku.

„Koliko se brinemo o pacijentima toliko vodimo računa i o strukturi zaposlenih, te smo im skrenuli pažnju da se pridržavaju potrebnih mjera da bi kroz ovu pandemiju prošli bez posljedica i pacijenti i zaposleni“, napomenula je Renovica Cvijetić.

Specijalna bolnica za psihijatriju na Sokocu ima oko 120 pacijenata i više od 100 zaposlenih.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare