Opozicija dezinformacijama prikriva nerad

0
Mladen Đurević

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je Srni da opozicija u Višegradu pokušava na različite načine plasirati neistine, kako bi prikrila svoj nerad i spriječila napredak u gradu.

Povodom informacija u nekim medijima da će radnici Javnog preduzeća za vodovod i kanalizaciju „15. april“ Dejan Nikolić i Nebojša Knežević dobiti nova rješenja o radu, navodno zbog političke pripadnosti i umiješanosti načelnika opštine u organizacione poslove ovog preduzeća, Đurević je istakao da su pojedini odbornici opozicije sebi dali pravo da se miješaju u poslovanje firme u kojima rade, iako za to nisu ovlašteni.

„Izborna kampanja od 2016. godine nikada nije završena u Višegradu i sve ono što se plasira u javnosti, nastavak je izborne kampanje. Opozicija ne može da prihvati poraz i zato čini sve da ospori napredak i dobar način rada, koji je pokrenut u ovom gradu“, rekao je Đurević.

On je poručio onima koji ne rade svoj posao, pozivajući se na političku pripadnost, da se uključe u rad, kako bi sebi, a potom i cijeloj zajednici bili od koristi.

„U okviru organizacije i sistematizacije radnih mjesta u ustanovama i preduzećima, čiji je osnivač opština Višegrad, direktori vrše raspoređivanje radnika u skladu sa stručnom spremom, a ne po direktivi načelnika, kako su se pojedini oglasili u javnosti“, rekao je Đurević.

On je naglasio da će rukovodstvo opštine i dalje raditi u skladu sa Zakonom, kao i do sada, a sve s ciljem boljih uslova za život građana.

„Nastojimo da otvorimo vrata i pomognemo svima kojima je to potrebno, da otvaramo nova radna mjesta, da stvaramo bolje uslove za natalitet, poljoprivredu, školovanje i turizam, a svima kojima to smeta iz opozicije, bolje bi bilo da se više bave plodonosnim radom napretka, nego plasiranjem neistina“, rekao je Đurević.

Direktor Javnog preduzeća za vodovod i kanalizaciju „15. april“ iz Višegrada Svetlana Grujić rekla je da su zaposleni iz ovog preduzeća zloupotrijebili političke funkcije i izašli u javnost sa neistinama koje nisu dobre ni za preduzeće, ni za grad.

„Smatram da probleme koje imaju zaposleni treba rješavati na radnom mjestu, a ne u medijuma i prebacivanjem krivice na direktora ili načelnika opštine“, istakla je Grujićeva.

Ona je dodala da su dva radnika u ovom preduzeću u izjavama istakla da načelnik vrši pritisak na direktora, što apsolutno nije tačno.

„Ono što zajedničkim snagama radimo u gradu jeste popravljanje iskrivljene slike i uključivanje svih radnika u rad, bez obzira na političku pripadnost“, kaže Grujićeva.

Ona je dodala da ovakav primjer ne vodi napretku preduzeća, te istakla da pojedini odbornici ne mogu imati imunitet odlučivanja u preduzeću i sebi davati za pravo da nisu u obavezi da rade i da ne izvršavaju zadatke.

Pojedini meiji objavili su informaciju da će zaposleni u preduzeću „15. april“ Dejan Nikolić i Nebojša Knežević dobiti nova rješenja o radu, navodno zbog političke pripadnosti i umiješanosti načelnika opštine Višegrad u organizacione poslove tog preduzeća.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments