Opet porušena ograda u Svetosavskoj ulici

0

FOČA – Ograda u Svetosavskoj ulici u Foči, ispred zgrade nekadašnje firme „Građenje“, koja je sada u vlasništvu preduzeća „Majneks“, ponovo je oštećena.

Komunalna policija utvrdila je danas da je opet oboren dio ograde, koji je porušen početkom maja, a čija je popravka bila u toku.

„Konstatovali smo da su stubovi, koji su bili postavljeni, ponovo porušeni“, rekla je komunalni policajac Radenka Prodanović.

Ona je pojasnila da je, prema odluci o izgledu i uređenju grada, vlasnik objekta dužan da vrati ogradu u prvobitno stanje, te da je on, nakon prvog oštećenja, postupio prema opštinskom rješenju.

„Stubovi su bili ponovo ozidani, a vlasnik nam je rekao da je u toku popravka metalnog dijela ograde. Ne znamo više na koji način da se obraćamo vlasniku, jer ne može ni on stalno da zida, pa da se ta ograda opet ruši, a da se do počinioca ne dolazi“, konstatovala je Prodanovićeva.

Ona je istakla da komunalna policija nema nikavih saznanja o počiniocima, te da istragu vodi Stanica javne bezbjednosti.

Ograda koja se nalazi na uglu Svetosavske i Ulice cara Dušana u Foči bila je na meti vandala i u noći sa 6. na 7. maj, a tada je pričinjena materijalna šteta procijenjena na 1.000 KM.

Dio ograde koji je porušen izlazi na Svetosavsku ulicu i nalazi se u neposrednoj blizini hrama Svetog Save.

Zgrada „Građenja“ nekada je pripadala „Maglić holdingu“, a u procesu stečaja prodata je „Majneksu“ i već duže godina nije u funkciji.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.058.ba)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare