Opet odgođena sjednica

0

VIŠEGRAD – Sjednica Skupštine opštine Višegrad, koja je zakazana za danas, odgođena je, a na dnevnom redu je trebalo da budu Informacija o izvršenju budžeta za devet mjeseci ove godine, Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta i Nacrt budžeta za narednu godinu.
Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Suljo Fejzić potvrdio je Srni da je razlog za odgađanje današnje sjednice neopravdano odsustvo odbornika, kao i to što opozicija nije podržala dnevni red.

On je rekao da će sutra biti održan kolegijum, a očekuje da će sjednica biti zakazana u petak, 11. decembra, kako bi budžet bio usvojen do kraja godine.

Fejzić je naveo da je sjednici prisustvovalo 16 odbornika, te da će najveće posljedice odgađanja sjednice skupštine imati budžet koji treba usvojiti.

Šef kluba odbornika SNSD-a Branislav Topalović smatra neprihvatljivim odgađanje skupštine jer je na sjednici trebalo da bude razmatran budžet, koji je veoma bitan za opštinu.

„Otkazivanje sjednice nije na bilo koji način u funkciji opštine i na dobrobit građana jer je bitno da budžet bude donijet, a istovremeno je neozbiljno sazivati sjednicu, a neobezbijediti potrebnu većinu“, kaže Topalović.

On napominje da je „skupštinska većina uzdrmana“ i predlaže načelniku da sazove konsultacije u vezi sa budžetom sa svim strankama da bi pronašli mogućnost za usvajanje budžeta.

Odbornik SNSD-a Darko Andrić rekao je da je očigledno nagomilano nezadovoljstvo radom, ne samo među građanima Višegrada, nego i odbornika.

„Potrebno je što prije normalizovati rad Skupštine opštine Višegrad i rješavati probleme građana, a ne samo lične interese“, istakao je Andrić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare