Omladinski šahovski klub “Gambit” nastavlja sa školom šaha

0

Nakon zimskog raspusta Omladinski šahovski klub “Gambit” iz Pala nastaviće sa školom šaha. Oko 30 polaznika škole šaha u paljanskim osnovnim školama Srbija i Pale imaće priliku da nauči ovu “carsku igru” koja svojom prirodom, strukturom i duhom, razvija najvažnije ljudske vrijednosti (marljivost, borbenost, zdravu ambiciju, snagu volje, maštovitost, logičko zaključivanje, društvenost…).

Značaj šaha za razvoj ličnosti djece je i naučno dokazan, a to potvrđuje i činjenica da je šah kao izborni predmet prisutan u svim zemljama u regionu, a u mnogim zemljama je šah obavezan predmet u školama.

Omladinski šahovski klub “Gambit” je u martu mjesecu planirao organizovati prvenstvo škola, a već u aprilu je planirano da bude održano i opštinsko prvenstvo u kojem bi učestvovale sve škole sa područja opštine Pale. Najuspješniji šahisti će predstavljati školu i klub na drugim, većim takmičenjima.

Svi zainteresovani učenici koji žele da nauče da igraju ovu drevnu igru mogu da se prijave svakog ponedjeljka i četvrtka u Osnovnoj školi “Srbija” od 17 časova i svakog utorka i petka u Osnovnoj školi “Pale” od 16:15 časova.

“Želio bih da se zahvalim načelniku opštine i direktorima osnovnih škola na podršci koju su nam pružili, jer su prepoznali značaj šaha za razvoj omladine”, izjavio je direktor Omladinskog šahovskog kluba “Gambit” i majstorski kandidat Boris Popić. Pored Popića školu šaha će voditi i majstorski kandidat i regionalni šahovski sudija Vlajko Stanišić.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments