Omladinski centar biće otvoren do kraja godine

0

VLASENICA – Omladinski centar u Vlasenici, u kojem će mladi moći da se aktivno druže i provode svoje slobodno vrijeme, biće otvoren do kraja godine, najavio je danas zamjenik načelnika ove opštine Goran Đurić.

Đurić, koji je i jedan od inicijatora projekta, podsjetio je da je u Vlasenici 2004. godine uz velike napore otvoren jedan od najbolje organizovanih Omladinskih centara u BiH, koji je dnevno posjećivalo više od 100 omladinaca, koji su koristili sve resurse centra, a mnogi su stekli znanje koje danas koriste da bi bili konkurentniji na tržištu rada.

„Mladi u Vlasenici osam godina nisu imali adekvatan prostor u kojem bi slobodno vrijeme trošili na zanimljiv i koristan način, da se druže i nauče nešto novo što je bitno u odrastanju svakog mladog čovjeka“, izjavio je Srni Đurić.

On je naveo da je nosilac projekta vlaseničko Udruženje građana „Altruist“, koje sprovodi završne aktivnosti na pokretanju Omladinskog centra, a do kraja godine uslijediće potpisivanje ugovora sa donatorom, koji će finansirati ovaj projekat i sa kojim je opština i ranije imala uspješnu saradnju.

Ćurić je rekao da će donator, osim opremanja prostora stolovima i stolicama, računarima i drugim sadržajima, finansirati i zapošljavanje jednog koordinatora Omladinskog centra, a u zavisnosti od programskih aktivnosti, biće angažovano i dodatno osoblje.

„Pokrenuli smo kreiranje vizuelnog identiteta i počeli izradu reklamnog materijala, otvorili smo stranice na društvenim mrežama, a nakon potpisivanja ugovora sa donatorima, počećemo kampanju“, najavio je Đurić.

On je naveo da je vrijednost projekta pokretanja Omladinskog centra u Vlasenici 40.000 KM, a ta sredstva biće iskorištena za opremanje prostora i na programske aktivnosti u prvih šest mjeseci rada.

„Proostor Omladinskog centra nalaziće se u zgradi stare Robne kuće, a zakup će plaćati opština Vlasenica. Zahvaljujući načelniku opštine Miroslavu Kraljeviću, u budžetu za narednu godinu planirana je posebna budžetska stavka za podršku mladima koji žive i rade u Vlasenici“, izjavio je Đurić.

Opština Vlasenica, uz pomoć Internacionalne organizacije za migracije /IOM/ koja je finansijer projekta otvaranja Omladinskog centra, od 2018. godine organizuje Festival dramskog stvaralaštva, koji se održava u Srednjoškolskom centru „Milorad Vlačić“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare