Omladinska organizacija danas uređivala svoj grad

0

SOKOLAC – Članovi Omladinske organizacije „Sokolac“ u današnjoj akciji čišćenja prikupili su sav otpad na zelenoj površini kod Sportske dvorane „Limenka“, očistili i oprali kompletan plato kod ovog objekta, te uredili košarkaško igralište i označili teren za nožni tenis.

Predsjednik Skupštine ove organizacije Marko Muharemović rekao je Srni da su tokom proljećnog uređenja od nagomilanog smeća očistili i prostor ranije stočne pijace na Đurkovića brdu, te zasadili 13 sadnica bijelog jasena na više lokacija u gradskom naselju.

„Učestvovalo je oko 70 lica koja su svako na svoj način doprinijela da naš grad izgleda ljepše, posebno u blizni Sportske dvorane `Limenka`“, naveo je Muharemović.

On je naglasio da su u akciji čišćenja, čiji je slogan „Pokupi smeće, ne budi smeće“, pomogli sokolačko Šumsko gazdinstvo „Romanija“, opština Sokolac, Javno komunalno preduzeće „Sokolac“, sportski kubovi i volonteri koji su se odazvali pozivu omladine da učestvuju o ovoj aktivnosti.

„Akcija je bila uspješna i drago nam je da svojim djelovanjem i radom podstičemo i druge organizacije i kompletno stanovništvo da doprinesu uređenju grada“, istakao je Muharemović.

Prema njegovim riječima, današnja akcija uređenja naselja je dio projekta Omladinske organizacije opštine Sokolac pod nazivom „Eko izazov“.

Cilj ovog projekta jeste da bude uređena jedna lokacija i nađeno trajno rješenje za odlaganje prikupljenog otpada.

Omladinska organizacija „Sokolac“ počela je svoje aktivnosti u decembru 2020. i do sada su organizovali nekoliko veoma zapaženih kulturno-zabavnih manifestacija koje su bile veoma posjećene.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare