Omladinska futsal liga: Paljani u dobrom izdanju

0

Startovala je omladinska futsal liga Republike Srpske koja se igra po sistemu turnira organizovanih u četiri regije. Regionalni prvaci prolaze na završni turnir i igraju za prvaka Srpske.

Sinoć je u Palama u dvorani “Peki”, KMF “Jahorina” bio domaćin prvog od tri turnira na kojem igraju, Glasinac Sokolac i Tango Istočno Sarajevo.

Igralo se međusobno, a u prvoj utakmici sange su odmjerili mladi fudbaleri Pala i Sokoca. U odličnoj i uzbudljivoj utakmici poslije velike borbe bodovi su podijeljeni, bilo je 4:4.

Domaćin odlično otvara utakmicu i prvo vodstvo “Jahorina” ima već u prvoj minuti preko Marka Lučića. Za Glasinac “ravna” Aleksandsar Zeković u 7. minuti. Šest minuta kasnije, aglini Marko Vuković matira Vladana Borovčanina te se na odmor otišlo razultatom 2:1.

I u drugom poluvremenu timovi su bili u izvanrednom izdanju. Milan Tabaković je izigrao odbranu domaćina i u 19. minuti pogađa za 2:2, a već u sljedećem napadu svojim drugim golom odlični Marko Lućić domaćinu donosi novu prednost. Kapiten Srđan Kulić poslije samo jedne minute sjajnim golom podiže na 4:2, ali ni to nije bilo dovoljno Paljanima za potpuno slavlje. Mladi Sokočani se ne predaju, “atakuju” i u 28. minuti Njegoslav Papić smanjuje na 4:3, a u 29. minuti Marko Konostrevac trese mrežu i “čupa” bod za goste.


Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajalo ni u drugom meču između KMF “Glasinac” i Tanga iz Istočnog Sarajeva. U izjednačenoj i neizvijesnoj utakmici bolje se snalaze Sokočani i slave razultatom 4:2. Za pobjednike pogađaju, raspoloženi za igru trostruki strijelac Marko Konostrevac, a jednu loptu je smjestio iza leđa talentovanog Miloša Genga i Milan Tabaković.

U listu strijelaca za poražene dva puta upisan je Aleksa Golijanin.

U posljednjoj utakmici Paljani su odradili odličan posao. Sasvim zasluženo u odličnoj igri nadigrali su razultatom 5:1 fudbalere Tanga iz Istočnog Sarajeva. Poraženog “potapaju” strijelci, bez dvojbe prvo ime utakmice Filip Radović (2), Milan Jokić, Marko Lučić i kapiten Srđan Kulić, a i ostali iz sastava: Stefan Srdanović, Mladen Klačar, Marko Vuković, Milan Maljukan i izvanredni golman Luka Srdanović daju pun doprinos pobjedničkom slavlju.

Čast Lukavčana spasava Srđan Milošević.

SPC “Peki”
Gledalaca: 100

Delegat: Slavko Marjanović / Pale

Suduje: Savezni Milan Tadić / Pale, Miljan Tešanović

 

KMF “Jahorina – KMF “Glasinac – Sokolac” 4:4 / 2:1

1:0 Marko Lučić, 1:1 Aleksandar Zeković, 2:1 Marko Vuković, 2:2 Milan Tabaković, 3:2 Marko Lučić, 4:2 kapiten Srđan Kulić, 4:3 Njegoslav Papić, 4:4 Marko Konostrevac

Žuti karton: Milan Tabaković / Glasinac, Marko Konostrevac / Glasinac

 

KMF “Glasinac – Sokolac” – KMF “Tango” 4:2 / 3:2

0:1 Dragan Jovančić, 1:1 Aleksandar Zeković, 2:1, Marko Konostrevac, 2:2, Stefan Jokić, 3:2 Milan Tabaković, 4:2, Marko Konostrevac

Žuti kartona: Milan Tabaković / Glasinac, Aleksandar Zeković / Glasinac, Stefan Jokić / Tango

 

KMF “Tango” – KMF “Jahorina” 1:5 / 0:1

0:1 Milan Jokić,  0:2 Filip Radović, 0:3 Filip Radović, 0:4 Marko Lučić, 4:1 Srđan Milošević, 1:5 kapiten Srđan Kulić

Žuti Kartoni: Miloš Gengo / Tango, Stefan Jokić / Tango, Marko Lučić / Jahorina

Sastavi

KMF ” Jahorina: Luka Srdanović, Stefan Srdanović, Mladen Klačar, Marko Vuković, Filip Radović – Rada, Milan Jokić, Marko Lučić, kapiten Srđan Kulić, Milan Maljukan;Treneri: Branislav Gija i Stefan Tadić

KMF ” Glasinac – Sokolac”: Vladan Borovčanin, Dejan Debelnogić, Marko Konostrevac, Njegoslav Papić , Milan Tabaković, Milan Konostrevac, Aleksandar Zeković; Trener: Vladimir Đerić

KMF ” Tango”: Miloš Gengo, Srđan Milošević, Stefan Jokić, Luka Krunić, Ognjen Došlo, Aleksa Golijanin, Dragan Jovančić, Stefan Vujičić; Trener: Čampara Marko

Tabela

1. Jahorina 4
2. Glasinac Sokolac 4
3. Tango 0

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji “border” na Palama.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments