Olujno nevrijeme pričinilo štetu, veliki broj potrošača bez struje

0

SOKOLAC – Olujni vjetar obarao je dalekovodne stubove i drveće na lokalne puteve na području sokolačke mjesne zajednice Kaljina i ostavio veliki broj potrošača bez struje.

Upravnik elektrodistributivne radne jedinice Sokolac Srđan Knežević rekao je Srni da radnici ove jedinice, zajedno sa radnicima sokolačkog Šumskog gazdinstva /ŠG/ „Romanija“ i danas rade na otklanjanju palih stabala na lokalnom putu Kaljina-Bare koji je juče bio u prekidu.

On je naveo da je i sada bez napona dio dalekovoda Kaljina i da su bez struje sela Kalauzovići, Bare i Vrhovine, a na drugom dijelu ovog dalekovoda i sela Gornji i Donji Drapnići i Išerić Brdo.

Knežević je izrazio nadu da će do kraja dana ovi kvarovi, zahvaljujući radnicima Šumarstva, biti sanirani, a da će otklanjanje mnogobrojnih kvarova na niskonaponskoj mreži početi sutra.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je Srni da je olujno nevrijeme, koje je juče zahvatilo ovu opštinu, nanijelo štetu šumama, elektrodistribuciji i pojedinim domaćinstvima.

On je naglasio da je lokalna uprava već uputila pomoć za porodicu Rajić u selu Vrhovine kojoj je vjetar nanio veliku štetu na kući i pomoćnim objektima.

„Obezbijedili smo materijal koji će biti dostavljen ovoj porodici kako bi se to saniralo za par dana“, kaže Bjelica.

Tehnički direktor ŠG „Romanija“ Bojan Čortan rekao je Srni da je bilo štete u šumama kojima gazduje „Romanija“, vjetroloma i vjetroizvala, ali da to neće moći biti sagledano do ponedjeljka kada će biti prikupljeni podaci radnika koji su i danas na terenu i evidentiraju štetu.

Radislav Nešković, mještanin sela Bare, kaže da je na području ovog sela vjetar nosio i krovove sa kuća i pomoćnih objekata.

On je dodao da je jaka kiša dodatno otežala situaciju domaćinstvima čije su kuće i objekti oštećeni vjetrom, te da su bujične vode i rijeka Kaljina van svojih korita i izlile su se na imanja.

Prema podacima Meteorološke stanice, na Sokocu je u protekla 24 časa palo 114 litara kiše po metru kvadratnom.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare