Olimpijski centar „Jahorina“ donio ispravnu odluku

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić izjavio je da je Olimpijski centar „Jahorina“ donio zdravorazumsku i očekivanu odluku o poništenju nepromišljenog raskida ugovora o besplatnom skijanju za djecu iz Istočnog Novog Sarajeva i sa Pala, te pokrenuo inicijativu da se građanima Istočnog Sarajeva omoguće jeftinije usluge na ovoj planini.

„Pozdravljamo ovu odluku i vjerujemo da je rukovodstvo Olimpijskog centra svjesno da naša djeca nikada i ni na koji način ne smiju biti predmet političkih prepucavanja, niti kolateralna šteta bilo kojih odnosa, te da će u budućnosti koristiti dijalog kao mehanizam izražavanja svojih stavova“, rekao je Katić Srni.

On je istakao da Olimpijski centar „Jahorina“ u svojoj oblasti djelovanja predstavlja uspješno društvo, uz čije učešće je zimski turizam dodatno dobio na značaju na ovim prostorima, što opštinska uprava i građani cijene i poštuju.

Katić je ponovio da je krajnje vrijeme da se Jahorina i njene prirodne ljepote učine ponovo dostupnim i građanima Istočnog Sarajeva.

„Zbog toga, ovim putem pokrećem inicijativu i pozivam rukovodstvo Olimpijskog centra da što prije pokaže da je, kao akcionarsko društvo u većinskom vlasništvu Vlade Republike Srpske, na usluzi primarno narodu i da im je krajnji cilj da građani Sarajevsko-romanijske regije imaju nesmetan pristup planini iz svog kraja i sve benefite koje trebaju imati“, naglasio je Katić.

On je rekao da građani Istočnog Sarajeva benefite trebaju ostvariti kroz diferenciranje iznosa cijene parkinga, koja će za osobe sa prebivalištem u nekoj od opština grada Istočno Sarajevo biti znatno, a najmanje 50 odsto niža nego što je trenutna.

„Zahtijevam smanjenje cijene ski-karata za lica sa prebivalištem u nekoj od opština grada Istočno Sarajevo, a najmanje 50 odsto u odnosu na trenutnu cijenu, kao i smanjenje cijene ski-škole za lica sa prebivalištem u nekoj od gradskih opština“, naveo je Katić.

On je podsjetio da je i gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić takođe najavio predstavljanje modela koji treba da omogući jeftinije karte za stanovnike ovog grada, jeftiniji parking i bolji pristup privrednicima koji posluju na planini.

„Shodno svemu navedenom, pozivamo Olimpijski centar `Jahorina` da u što skorijem roku pripremi potrebne kalkulacije, te napravi plan realizacije ove inicijative, nakon čega, zajedno sa gradom Istočno Sarajevo pozivamo sve opštine na zajednički sastanak na kojem bismo sa rukovodstvom Olimpijskog centra zvanično kreirali ponudu za stanovnike našeg grada i omogućili im da već od naredne sezone skijanje postane sport kojim će se moći baviti svi, a ne samo rijetki povlašteni“, zaključio je Katić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare