Oko hiljadu učesnika u pohodu na Pjenovac

0

VLASENICA – Oko 1.000 planinara iz regiona učestvovalo je u današnjem „Pohodu na Pjenovac“, koji tradicionalno, prve nedjelje u februaru organizuje Planinarsko-ekološko društvo „Acer“ iz Vlasenice.
Planinari su krenuli jutros u pohod oko 9.00 časova od pećine pored magistralnog puta Vlasenica-Han Pijesak, stazom dugačkom 15 kilometara preko najljepših predjela Javor planine, do Pjenovca u opštini Han Pijesak.

Predsjednik Planinarsko-ekološkog društva Dragan Ilić rekao je Srni da je ove godine u pohodu učestvovalo 50 planinarskih društava iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije, te da je ova manifestacija, po masovnosti učesnika, jedinstvena u regionu.

„Poslužilo nas je i vrijeme, koje je bilo sunčano i relativno toplo. Staza je bila idealna, na pojedinim dijelovima sa nešto više snijega, ali nije bilo problema da je svi učesnici savladaju“, dodao je Ilić.

Direktor Turističke organizacije opštine Vlasenica Nenad Lelek rekao je Srni da se ova sportsko-turistička manifestacija održava od sedamdesetih godina prošlog vijeka, te da je upisana u kalendare svih planinarskih društava u regionu.

Za sve učesnike današnjeg pohoda na Han Pijesku je pripremljen ručak kod manastira u Pjenovcu.

Pomoć i podršku organizaciji manifestacije pružila je i opština Vlasenica, uz brojne sponzore.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare