Održano veče sjećanja na Zimske olimpijske igre

0

Na Palama je sinoć, kao znak sjećanja na Zimske olimpijske igre 1984. godine /ZOI ’84/ , održana manifestacija „Pahulja koja se ne topi“, a premijerno je prikazan i film o ovoj opštini.

Načelnik Pala Miodrag Kovačević istakao je da su ZOI ’84 istorijski događaj koji se ne smije zaboraviti.

On je naglasio da su uz pomoć građana prikupljeni predmeti iz perioda održavanja Olimpijade, te da posebno zahvaljuje Đorđu Kardumu čiji su mnogobrojni eksponati večeras izloženi u Kulturnom centru Pale.

Prema Kovačevićevim riječima, planirano je da u Sportsko-poslovnom centru „Peki“ na Palama bude obezbijeđena soba u kojoj će se nalaziti svi predmeti iz vremena Olimpijade.

Večeras je premijerno prikazan i promotivni film o Palama koji podsjeća šta je sve u ovoj opštini urađeno u posljednjih 20 godina, te kojim sve resursima raspolaže ova lokalna zajednica.

Učesnik ZOI ’84 Milovan Jevtović istakao je da u njegovoj sportskoj karijeri Olimpijada predstavlja najznačajniji događaj.

„Za mene Olimpijada nije trajala 14 dana, već praktično pet godina jer sam bio šef staza i konstruktor staza za bijatlon na Igmanu“, prisjetio se Jevtović.

On je naglasio da je ZOI ’84 jedan od najvećih događaja koji se desio u BiH i Jugoslaviji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare