Održano poetsko veče u znak sjećanja na Sanju Cerović

0

Na Palama je večeras održano poetsko veče u znak sjećanja na nedavno preminulu nastavnicu Osnovne škole „Pale“ Sanju Cerović na kojem je nastupilo petnaestak njenih učenika.

U programu, održanom u Kulturnom centru Pale, nastupili su učenici osnovnih škola „Pale“ i „Srbija“, kao i Srednjoškolskog centra „Pale“.

Direktor Osnovne škole „Pale“ Aleksandar Rajić rekao je da učenici na ovaj način odaju zahvalnost svojoj nastavnici koja je život posvetila obrazovanju djece i pomažući drugima.

„Svi koji su je dobro poznavali, znali su da je, prije svega, nastojala drugima uvijek pomoći. Nadam se da je ovo veče samo jedno u nizu onih koje ćemo organizovati u znak sjećanja na ovu izuzetnu nastavnicu“, istakao je Rajić.

Nastavnica srpskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi „Pale“ Ana Stakić kaže da je Sanju Cerović upoznala prije pet mjeseci kada je počela raditi u ovoj školi i da je ona bila sjajan nastavnik i dobar čovjek, uvijek spreman da pomogne.

Ona je navela da su učenici večeras recitovali svoje i pjesme drugih pjesnika, te da je prikazan kratki dokumentarni film o Sanji Cerović čiji je autor njena bivša učenica, a sada učenica četvrtog razreda gimnazije Marija Živković.

Živkovićeva kaže da je pripremila kratki dokumentarni film u kojem o Sanji Cerović govore ljudi koji su je voljeli i poštovali.

Učenica Osnovne škole „Pale“ Đurđina Đurđić rekla je da se večeras predstavila autorskom pjesmom „Moja razredna“ posvećenom Sanji Cerović koju je napisala čim je saznala za njenu smrt.

„Voljela sam je i poštovala, bila je omiljena nastavnica zbog koje sam zavoljela srpski jezik. Nadam se da njen lik i djelo nikada neće pasti u zaborav“, naglasila je Đurđićeva.

Sanja Cerović rođena je 1965. godine u Sarajevu, a Filozofski fakultet u ovom gradu završila je 1989. godine.

U Novinskoj agenciji Republike Srpske – SRNA počela je da radi kao lektor 1996. godine, nakon što je izbjegla u velikom egzodusu sarajevskih Srba iz naselja Vogošća.

Radni odnos u Srni prekinula je 1999. godine, a potom je počela da radi kao profesor srpskog jezika u Osnovnoj školi „Pale“.

Bila je lektor u nekadašnjim „Paljanskim novinama“ i autor više recenzija.

Sanja Cerović preminula je u 54. godini.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare