Održano 24. zasjedanje SO Pale

0

Na 24. zasjedanju SO Pale koje je održano danas odbornici su razmatrali informaciju o stanju elektro mreže visokog i niskog napona na području opštine Pale, informaciju o radu nevladinih organizacija koje se finansiraju iz budžeta opštine Pale kao i informaciju o stanju javnog prevoza na području opštine.

Danas je usvojen i izvještaj o radu i poslovanju javnih preduzeća i ustanova u 2105. godini čiji je osnivač Opština Pale, a na koji je opozicija imala uzdržan stav.

Momir Blagojević, odbornik Pokreta za naš grad obrazložio je primjedbu opozicije po ovoj tački činjenicom da nedostaju poslovni periodični planovi javnih preduzeća kao osnovni dokument za utvrđivanje cijena i uslova poslovanja u tim oblastima kao i to da lokalna zajednica ne obezbjeđuje dovoljno sredstava za rad ovih preduzeća u finansijskom i organizacionom smislu.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević je rekao da iznesene primjedbe opozicije ne odgovaraju realnom stanju te da sva preduzeća posluju stabilno bez obzira na okolnosti u kojima se nalazimo. Kovačević je izrazio zadovoljstvo da niko nije imao primjedbe na usluge koje pružaju ta preduzeća i dodao da opština izdvaja znatna sredstva za funkcionisanje javnih preduzeća što potvrđuje i kvalitet usluga – uspješna grejna sezona, stabilna isporuka vode, čiste ulice itd.

Odbornici su danas između ostalog usvojili i Prijedloge odluka o utvrđivanju nacrta izmjena i dopuna Regulacionog plana dijela posebnog Područja „Jahorina“ i o utvrđivanju nacrta izmjena i dopuna Regulacionog plana „Pale – Centar“, zatim Prijedlog odluke o rasporedu poslovnih djelatnosti na području opštine Pale, Prijedlog odluke o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i Prijedlog odluke o izmjeni odluke o administrativnim taksama.

(www.palelive.com / D.B.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare