Održani pjesnički susreti

0

ROGATICA – U okviru “Preobraženjskih dana”, koji traju od 14. do 19. avgusta, u Rogatici su održani pjesnički susreti na kojima su svoje stihove kazivali pjesnici.
Svoje stihove su sinoć govorili Blagoje Baković iz Vrbasa, Momčilo Odalović Mošo iz Smedereva, Irina Černjanski Šantrić i Mirjana Bulatović iz Beograda, kao i Slobodan Ristović iz Užica.

Stihove su govorili Milenko Jevđević iz Banjaluke, Milun Lubarda iz Rogatice i Milanko Borovčanin Romsok sa Sokoca.

Na pjesničkim susretima su učestvovali vokalni solista Dejana Hršum i harmonikaš Danijela Gazdić, obje iz Istočnog Sarajeva.

U porti Hrama Svete Trojice održano je veče folklora na kome su nastupila kulturno umjetnička društva “Sveti Đorđe” iz Novog Goražda sa koreografijama “Šumadija” i “Ponišavlje”.

KUD “Prosvjeta” iz Rudog izveo je igre iz zlatiborskog i valjevskog kraja, kao i igre iz Šumadije, a KUD “Mladost” sa Pala izvelo je igre iz okoline Vranja.

KUD “Vojkovići” iz Vojkovića izvelo je koreografiju sarajevsko polje, a KUD “Sretenje” iz Rogatice koreografije “Crnorječje”, “Srpsku Bosnu”, “Šumadija” i “Ponišavlje”.

Na “Preobraženjskim danima” danas će biti organizovan prijem za porodice poginulih boraca ispred spomen-kapele, položeni vijenci i služen parastos poginulim borcima.

Poslije parastosa biće organizovan ručak za ove porodice u motelu “Park”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments