Održani pjesnički susreti

0

ROGATICA – U okviru „Preobraženjskih dana“, koji traju od 14. do 19. avgusta, u Rogatici su održani pjesnički susreti na kojima su svoje stihove kazivali pjesnici.
Svoje stihove su sinoć govorili Blagoje Baković iz Vrbasa, Momčilo Odalović Mošo iz Smedereva, Irina Černjanski Šantrić i Mirjana Bulatović iz Beograda, kao i Slobodan Ristović iz Užica.

Stihove su govorili Milenko Jevđević iz Banjaluke, Milun Lubarda iz Rogatice i Milanko Borovčanin Romsok sa Sokoca.

Na pjesničkim susretima su učestvovali vokalni solista Dejana Hršum i harmonikaš Danijela Gazdić, obje iz Istočnog Sarajeva.

U porti Hrama Svete Trojice održano je veče folklora na kome su nastupila kulturno umjetnička društva „Sveti Đorđe“ iz Novog Goražda sa koreografijama „Šumadija“ i „Ponišavlje“.

KUD „Prosvjeta“ iz Rudog izveo je igre iz zlatiborskog i valjevskog kraja, kao i igre iz Šumadije, a KUD „Mladost“ sa Pala izvelo je igre iz okoline Vranja.

KUD „Vojkovići“ iz Vojkovića izvelo je koreografiju sarajevsko polje, a KUD „Sretenje“ iz Rogatice koreografije „Crnorječje“, „Srpsku Bosnu“, „Šumadija“ i „Ponišavlje“.

Na „Preobraženjskim danima“ danas će biti organizovan prijem za porodice poginulih boraca ispred spomen-kapele, položeni vijenci i služen parastos poginulim borcima.

Poslije parastosa biće organizovan ručak za ove porodice u motelu „Park“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare