Održana tradicionalna vaskršnja radionica

0

SOKOLAC – Na vaskršnjoj radionici sokolačke Ustanove za kulturu “Pero Kosorić” danas su raznim tehnikama i metodama šarana, bojena i ukrašavana vaskršnja jaja, kako to tradicionalni običaj nalaže na Veliki petak.

Direktor ove ustanove Irena Šućur rekla je Srni da je radionica protekla u pozitivnom duhu i atmosferi, ali sa nešto manjim brojem učesnika u odnosu na prethodne godine zbog epidemioloških mjera.

“Cilj ovih radionica je da se kod mladih razvija svijest o očuvanju tradicije i običaja obilježavanja najvećih hrišćanskih praznika, ali i da svako od njih ispolji kreativnost radom u grupi”, navela je Šućurova.

Ona je dodala da je pokrovitelj ove edukativne radionice kabinet načelnika opštine Sokolac, kao i proteklih 27 godina koliko se održava vaskršnja radionica u organizaciji Ustanove za kulturu.

Srednjoškolka Vedrana Abazović naglasila je da se i ovaj put rado odazvala pozivu za vaskršnju radionici, kao i prethodnih pet godina.

Za zainteresovane posjetioce jaja sa ove radionice bila su danas izložena na prostoru ispred Ustanove za kulturu, a potom i na vidikovcu Crvene stijene na Romaniji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments