Одржана свечана академија поводом Дана и крсне славе општине

0

На Палама је вечерас одржана свечана академија поводом Дана и крсне славе општине – Успења Пресвете Богородице, на којој су резимирани резултати у претходној години, те уручена признања заслуженим колективима и појединцима.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима прије свечане академије да су општинске власти задовољне урађеним капиталним пројектима, саобраћајном инфраструктуром у претходне двије године, те да тако настављају и даље.

„Свечана академија је прилика да се окупимо и ујединимо у оном најбитнијем, а то је напредак општине Пале у свим сегментима – култури, спорту, образовању и свим другим аспектима“, истакао је Југовић.

Он је рекао да општина Пале има одличну сарадњу са невладиним организацијама, Градом Источно Сарајево, Владом Републике Српске и другим републичким институцијама.

„У неким пројектима нас је омела економска ситуација због сукоба у Украјини, али можемо бити задовољни урађеним. Пале су средина у којој се рађају д‌јеца, тражи стамбена јединица више и све то даје подстрек и знак да смо на правом путу“, поручио је Југовић.

Југовић је захвалио одборницима Скупштине општине Пале што су показали јединство, радили једногласно, доносили све важне скупштинске одлуке које су од интереса за становнике Пала и тиме показали висок степен одговорности.

Он је истакао да Влада Републике Српске у континуитету улаже у развој Пала, те да је у току изградња зграде Факултета за физичку културу и спорт, Полицијске управе Источно Сарајево, те помоћни стадион за потребе Фудбалског клуба „Романија“.

Југовић је честитао суграђанима крсну славу – Велику Госпојину, која се обиљежава низом манифестација.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић рекао је да је свечана академија прилика да се сумира све што је урађено у периоду између двије славе, те истакао да је много урађено по питању инфраструктуре, саобраћајница, вртића, школа.

Окупљенима је приказан кратак филм о урађеним и пројектима који су у току.

У Културном центру Пале вечерас су додијељене четири колективне и четири појединачне награде.

Појединачне награде добили су замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић, припадник Републичке управе цивилне заштите Војислав Брезо, некадашњи начелник општине Слободан Савић и најбоља фудбалерка БиХ Марија Ана Милинковић.

Колективне награде додијељене су Фудбалском савезу Републике Српске, Културно-умјетничком друштву „Младост“ са Пала, паљанском Православном удружењу „Свети Сава“ и мјесној заједници Станица.

Савић је рекао да му је велика част што је добио награду, те да је увијек радио у интересу општине Пале с циљем њеног развоја и бољег живота за становнике.

Свечаној академији, уз одборнике Скупштине општине Пале и добитнике награда, присуствовали су изасланик предсједника Републике Српске Урош Бјелица, посланици у Народној скупштини Републике Српске Ацо Станишић и Дамјан Шкипина, начелници сусједних општина, свештенство, као и директори предузећа са подручја општине и привредници.

У оквиру „Госпојинских свечаности“ вечерас је на Студентском тргу наступила пјевачица Ивана Селаков.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare