Održana samostalna izložba Ivane i Dajane Lučić

0

U četvrtak 22.08.2013. u izložbenom prostoju Kulturnog centra Pale je održana Prva samostalna izložba Ivane i Dajane Lučić. Izložba je kruna njihovih radova, a i dobra prilika za sve koji su posjetili izložbu, da stvore potpunu sliku o njihovom radu.

Ivana i Dajana su rođene u septembru 1991. godine u Sarajevu. Poslije završene srednje i osnovne škole u Palama, Ivana je upisala Arhitektonski fakultet u Sarajevu, a Dajana Pravni fakultet u Palama. Sada su obje redovni studenti na trećoj godini studija.

Pored uspjeha na fakultetima obje su se ostvarile u različitim životnim sferama. Članice su Karate kluba „Romanija“ u Palama od 2008. godine. Ivana je postala nosioc zelenog, a Dajana nosioc plavog pojasa.

Obje su volonteri u Omladinskom klubu Crvenog krsta „Pale“, u Palama u okviru čijih programa je Ivana bila polaznik mnogobrojnih Republičkih kampova, na kojima je stekla zvanje instruktora prve pomoći, učesnik je mnogobrojnih takmičenja u pružanju prve pomoći i učesnik mnogobrojnih humanitarnih akcija koje je sprovodio pomenuti omladinski klub.

Obje su volonteri, a prije svega veliki prijatelji u Udruženju za pomoc djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ iz Pala, što im predstavlja posebno zadovoljstvo, čini ih srećnim i ispunjenim, jer se trude da svoje znanje vezano za umjetnost prenesu na svoje drugare iz udrženja.

Poseban segment njihovog zivota rezervisan je za umjetnost. Od malih nogu obje su pokazale svoju sklonost ka umjetnosti, a njihov talenat prepoznat je još u osnovnoj školi.

Ivana se još kao djevojcica posvetila crtanju i slikanju, dok je Dajana svoju pažnju posvetila modeliranju. Vremenom, u njihovim umjetničkim opredjeljenjima došlo je do manjih promijena, a na radovima se primijetila ozbiljnost i njihova zrelost. Ivana je izrađivala makete brodova, brodove u sijalicama i brodove u gipsu. Njeni kistovi i olovke stvorili su veliki broj slika. Dok se Dajana opredijelila za izradu nakita. Spojivši ugodno i korisno, Dajana je izrađivala svakodnevno brojne komade nakita koji su postajali dio kolekcija velikog broja djevojaka iz naše držaave, a i šire.

Njihov trud i rad doveo ih je i do prvih javnih izlaganja radova, Ivana je prvi put svoje radove javno predstavila 2009. godine, zatim 2010, 2011. i 2012. godine, na izložbama koje su bile organizovane u okviru manifestacija Dani mladih i Stvaralaštvo mladih, a zatim 2013. godine u okviru 18-og saziva Likovne kolonije Pale.

Dajana je svoj ručno rađeni nakit do sada izložila tri puta 2010. godine na izložbi organizovanoj u okviru manifestacije Dani mladih, potom dvije godine za redom 2011. i 2012. Godine na ižložbi „Ženskih ručnih radova“ koja je bila u organizaciji Kulturnog centra Pale.

Izložba bila je jedna od većih Ivaninih i Dajaninih želja u ovom segmentu njihovog života.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/izlozba-ivana-dajana-lucic-2013/] width=[54] height=[54] title=[Izložba Ivane i Dajane Lučić] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare