Održana samostalna izložba Dajane Lučić

0

Sinoć je u Kulturnom centru Pale, otvorena prva samostalna izložba nakita Dajane Lučić. Posjetiocima izložbe predstavljeno je preko 200 različitih komada nakita, za čiju izradu su upotrebljeni različiti materijali, načini i tehnike izrade.

U organzaciju ove izložbe uloženo je mnogo rada, truda i vremena, ali sve to se svakako isplatilo.

“Dovoljan dokaz tome je brojnost posjetilaca na izložbi, što mi je svakako i pokazatelj da se moj rad cijeni, da sam na dobrom putu i to mi je veliki podstrek da nastavim i dalje”, priča Dajana Lučić.

“Želju za organizovanjem samostalne izložbe imala sam tokom prethodne 4 godine, koliko i traje moje intenzivno bavljenje ovom vrstom umjetnosti. Kako je moj nakit postepeno sticao veću popularnost i sve ozbiljniju formu i kvalitet, odlučila sam preuzeti na sebe odgovornost koju sa sobom nosi organizacija ovakve izložbe i započeti pripremne radnje na ostvarenju svoje velike želje”, izjavila je Dajana sa puno energije i željom za daljim stvaranjem.

Samostalna izložba je kruna njenog rada i prilika da svaki posjetilac izložbe stvori potpunu sliku o njenim djelima. To je svakako i dokaz da velike želje i ciljevi postaju ostvarivi uz volju, trud, rad i upornost.

Od djetinjstva dio njenog života je posvećen umjetnosti. Još kao djevojčica igru je pretvarala u određenu vrstu umjetnosti. Zajedno sa svojim sestrama izrađivala je različite predmete od gipsa, gline, plastelina koji su vremenom dobijali ozbiljniju formu, oblik i ukazivali na njen talenat za umjetnost.

Vremenom je u njenim umjetničkim opredjeljenjima dolazilo do promijena, počev od crtanja, modeliranja, maketarstva, pa do izrade nakita, za šta se opredijelila pred kraj srednjoškolskog školovanja.

Vidjevši da može spojiti ugodno sa korisnim, izrada nakita postaje njena velika ljubav, hobi i dio svakodnevnice.

Dajana izrađuje raznovrsne komade nakita, ogrlice, nausnice, rajfove, satove, broševe, prstenje i druge modne dodatke. Za izradu nakita koristi različite tehnike i materijale, počev od stakla, platna, plastike, kamena, metala i drugih materijala, dostupnih na našem tržištu.

Do sada je svoje radove izlagala 9 puta na raznim izložbama. Izložba koja je ostavila poseban trag u ovoj sferi njenog života, je zajednička izložba Dajane i njene sestre bliznakinje Ivane iz avgusta mjeseca prethodne godine. A izložba sinoć, je Dajanina prva samostalna izložba.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/izlozba-dajana-lucic-08-05-2014/] width=[54] height=[54] title=[IME GALERIJE] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Vezano:

Održana samostalna izložba Ivane i Dajane Lučić

Talenat im nije znak raspoznavanja

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments