Održana radionica sa djecom školskog uzrasta

0

SOKOLAC – U okviru Nedjelje djeteta, koja traje od prvog do 14. oktobra, u Sokocu je održana radionica sa djecom školskog uzrasta pod nazivom „Srećna djeca, srećni ljudi“.
Direktor sokolačke Ustanove za kulturu „Pero Kosorić“ Irena Šućur, organizatora ove tradicionalne manifestacije, rekla je danas novinarima da će u četvrtak, 6. oktobra, u porti crkve Romanijska Lazarica od 9.00 do 13.00 časova djecu zabavljati klovn animator.

Ona je napomenula da će klovn na licima mališana profesionalno iscrtavati omiljene likove iz crtanih filmova, uz svirku na gitari i igru. Klovn je i prošle godine zabavljao djecu, što se pokazalo kao zanimljivo.

Prema njenim riječima, završna aktivnost ove manifestacije biće održana 14. oktobra u prostorijama Ustanove za kulturu.

Pokrovitelj ove manifestacije je Skupština opštine, a organizovana je u saradnji sa centralnom osnovnom školom, Ustanovom za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i Udruženjem za pomoć licima sa posebnim potrebama „Podrška“ iz Sokoca.

Manifestacija Nedjelja djeteta je međunarodnog karaktera i sastavni je dio sadržaja ženevske Konvencije o zaštiti prava djeteta, a ova ustanova manifestaciju obilježava od 1998. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare