Kroz džijudžicu utiču na pravilan rast i razvoj djece

0

U Palama je nedavno osnovan Ju Jitsu klub „Jahorina“ Pale koji ima za cilj da kroz ovaj sport utiče na pravilan rast i razvoj djece primjenjujući metodologiju fizičkog vaspitanja i sporta.

Treneri kluba Dejan Jerkić, Stefan Bosiljčić i Radomir Subotić su profesori fizičkog vaspitanja i sporta koji su svoje usavršavanje u borilačkim sportovima nastavili kroz postdiplomske studije na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta.

Dejan Jerkić je majstor Ju Jitsu I dan, majstor karatea I dan, Stefan Bosiljčić je majstor Ju Jitsu I dan, a Radomir Subotić majstor karatea I dan. Sva trojica su dugi niz godina bili članovi džijudžicu reprezentacije Republike Srpske i osvajali medalje na brojnim takmičenjima.

Klub planira učešće na brojnim turnirima u kalendarskoj 2017. godini, a koja su uplanjena u kalendaru Ju Jitsu Saveza Republike Srpske. Takođe u planu je i posjeta školama kako bi se kroz prezentacije džijudžicu-a animirala djeca da izaberu ovaj sport.

U klubu je oformljena Beby Jitse sekcija kako bi se ovaj sport približio djeci od malih nogu. U planu je i niz radionica sa ženama gdje će se vježbati samoodbrana i promovisati parola „Stop nasilju nad ženama“.

Džijudžicu kao sport sastoji se iz tri kompleksne borilačke vještine, a to su karate, judo i aikido.

Klub je otvoren za upis članova, a treninzi počinju u petak 07.10.2016. godine u sali Osnovne škole Pale.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare