Održana radionica „Preduzetništvo u IT sektoru“

0
Održana radionica

VIŠEGRAD – U Višegradu je održana radionica o temi „Preduzetništvo u IT sektoru“, koja je okupila oko 30 učesnika, zainteresovanih za oblast informacionih tehnologija.

Profesor Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu Srđan Nogo rekao je da je prisutnima na skupu u hotelu „Andrićev konak“ govorio o unapređenju IT vještina, čime se stiče konkurentnost na tržištu rada.

Nogo je istakao da su sva relevantna evropska istraživanja pokazala da će do 2020. godine biti otvoreno oko 900.000 radnih mjesta u IT industriji u EU, a taj trend se prenio i na BiH.

„Putem ovog projekta, osim tradicionalnog načina predavanja, polaznici kursa bili su u mogućnosti da se upoznaju o platformi za učenje na daljinu `Java` programskog jezika, koji se najviše upotrebljava u svijetu za pravljenje aplikacija“, istakao je Nogo.

Učenik prvog razreda Srednje škole „Ivo Andrić“ u Višegradu Danilo Milosavljević rekao je da je predavanje o IT sektoru veoma korisno za mlade ljude, te dodao da bi što više ljudi trebalo da se okrene ovoj oblasti koja preuzima primat na tržištu.

Učenik trećeg razreda višegradske gimnazije Dimitrije Glibić rekao je da je došao na ovo predavanje da bi proširio znanje iz informatike.

„Već se bavim takmičarskim programiranjem“, rekao je Glibić, dodajući da je informatička pismenost veoma važna, te da je to potvrđeno prisustvom učesnika predavanja iz svih sfera društva.

Radionica je organizovana u saradnji sa lokalnim organima vlasti i nevladinim organizacijama u okviru projekta „Podrška razvoju IT sektora u BiH“, koji je podržala Vlada Velike Britanije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare