Održana prva sjednica Savjeta za žensko preduzetništvo

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu danas je održana prva proširena sjednica Savjeta za žensko preduzetništvo Područne privredne komore Istočno Sarajevo, u okviru projekta „Podrška preduzetništvu žena“ vrijednosti 63.000 KM.

Direktor sektora za ekonomsko-pravne poslove u Privrednoj komori Republike Srpske Dragana Kokot rekla je Srni da je ideja današnjeg skupa osnivanje i unapređenje postojećih savjeta za žensko preduzetništvo u cijelom komorskom sistemu, a da je cilj projekta promovisanje ženskog preduzetništva u Srpskoj, kao i podizanje svijesti o većem angažovanju žena u poslovnom sektoru.

„Ovakav sastanak održali smo juče u Trebinju, sutra ćemo u Banjaluci, u četvrtak, 11. jula, u Doboju, a u petak, 12. jula, u Bijeljini“, navela je Kokotova.

Prema njenim riječima, planirano je da projekat, koji ima nekoliko komponenti, traje šest mjeseci.

„Prva komponenta se odnosi na jačanje Savjeta u okviru komorskog sistema, druga na podršku mjerama za razvoj konkurentnosti i internacionalizacije, a treća na promociju ženskog preduzetništva u Srpskoj“, navela je Kokotova.

Ona je pojasnila da u ukupnoj vrijednosti projekta, od 63.000 KM, donatorska sredstva čine oko 45.000 KM, a preostali dio su sredstva iz Privredne komore Republike Srpske i njenih područnih komora.

Kokotova je dodala da je davalac granta Agencija za razvoj preduzeća „EDA“ iz Banjaluke, a da ga finansira Švedska razvojna agencija – SIDA.

Ona je najavila da će treća Konferencija ženskog preduzetništva biti održana 25. septembra u Trebinju, a prvi Sajam ženskog preduzetništva polovinom novembra u Banjaluci.

Vlasnica firme „Neven“ iz Rudog Katarina Đurović rekla je da se njena firma bavi organskim uzgojem plantažnog nevena i preradom kozmetičkih proizvoda, te da je internacionalizacija jedan od fokusa Savjeta, koji povezuje žene u regionu, ali i šire.

Predstavnici Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske informisali su učesnike današnjeg sastanka o Strategiji razvoja ženskog preduzetništva, koja bi trebalo da bude usvojena na narednoj sjednici Narodne skupštine Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare