Održana promocija knjiga akademika Rajka Petrova Noga i prof. dr Jovana Delića

0

Na Filozofskom fakultetu u Palama sinoć je održana promocija knjiga akademika Rajka Petrova Noga „Zapiši to, Rajko“ i „Zapiši i napiši“ i prof. dr Jovana Delića „Ivan B. Lalić – njemačka lirika“ i „Ivo Andrić – most i žrtva“.

Studenti Filozofskog fakulteta u Palama su u ponedjeljak i utorak imali priliku slušati predavanja „Djelo Iva Andrića“ i „Poezija Ivana B. Lalića“ kod prof. dr Jovana Delića i „Susreti sa Milošem Crnjanskim“ kod akademika Rajka Petrova Noga.

Profesor Jovan Delić je dobitnik nagrade „Đorđe Jovanović“ za esej i književnu kritiku za knjigu „Ivan B. Lalić – njemačka lirika“.

Monografija „Ivo Andrić – most i žrtva“ je predstavljena povodom 50. godišnjice uručenja Nobelove nagrade Ivu Andriću. Knjiga je cjelovit pogled na ličnost i djelo Ive Andrića, bogato je ilustrovana fotografijama, a recezenti knjige su Rajko Nogo i Dragan Hamović.

Knjiga „Zapiši to, Rajko“ čuva sjećanja na druženja autora sa piscima iz bivših jugoslovenskih republika. U uspomenama na velike pisce koje je poznavao u tri decenije prošlog vijeka, autor dočarava epohu na književno-političkim i kulturološkim relacijama: Beograd – Sarajevo – Zagreb.

Knjiga „Zapiši i napiši“ se nadovezuje na pisce u knjizi „Zapiši to, Rajko“. Ovdje su dodati i tekstovi o njihovim djelima. Knjiga je napisana Nogovim srcem i Nogovim temperamentom.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare