Održana promocija knjiga akademika Rajka Petrova Noga i prof. dr Jovana Delića

0

Na Filozofskom fakultetu u Palama sinoć je održana promocija knjiga akademika Rajka Petrova Noga “Zapiši to, Rajko” i “Zapiši i napiši” i prof. dr Jovana Delića “Ivan B. Lalić – njemačka lirika” i “Ivo Andrić – most i žrtva”.

Studenti Filozofskog fakulteta u Palama su u ponedjeljak i utorak imali priliku slušati predavanja “Djelo Iva Andrića” i “Poezija Ivana B. Lalića” kod prof. dr Jovana Delića i “Susreti sa Milošem Crnjanskim” kod akademika Rajka Petrova Noga.

Profesor Jovan Delić je dobitnik nagrade “Đorđe Jovanović” za esej i književnu kritiku za knjigu “Ivan B. Lalić – njemačka lirika”.

Monografija “Ivo Andrić – most i žrtva” je predstavljena povodom 50. godišnjice uručenja Nobelove nagrade Ivu Andriću. Knjiga je cjelovit pogled na ličnost i djelo Ive Andrića, bogato je ilustrovana fotografijama, a recezenti knjige su Rajko Nogo i Dragan Hamović.

Knjiga “Zapiši to, Rajko” čuva sjećanja na druženja autora sa piscima iz bivših jugoslovenskih republika. U uspomenama na velike pisce koje je poznavao u tri decenije prošlog vijeka, autor dočarava epohu na književno-političkim i kulturološkim relacijama: Beograd – Sarajevo – Zagreb.

Knjiga “Zapiši i napiši” se nadovezuje na pisce u knjizi “Zapiši to, Rajko”. Ovdje su dodati i tekstovi o njihovim djelima. Knjiga je napisana Nogovim srcem i Nogovim temperamentom.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments