Održana promocija izdanja Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske

0

Juče je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu održana promocija izdanja Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.

U punoj sali, pred oko 120 posjetilaca, izdanja Akademije predstavilo je šest akademika. Goste je pozdravio prof. dr Milan Tomić, dekan Pravnog fakulteta, nakon čega je promociju otvorio akademik Rajko Kuzmanović, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti. On je predstavio Zbornik radova Republika Srpska – 20 godina razvoja.

Akademik Drago Branković je predstavio monografiju Traktati o ustavnopravnom položaju Republike Srpske, čiji je autor prof. dr Rajko Kuzmanović. Akademik Branko Letić je predstavio Zbornik radova Ivo Andrić između Istoka i Zapada, dok je akademik Ljubomir Zuković predstavio Dela Nikole Koljevića. Na kraju promocije, akademik Slobodan Remetić je govorio o Zborniku radova Jezik i pismo u Republici Srpskoj. Voditelj promocije je bio akademik Dragoljub Mirjanić.

Promociji su prisustvovali dekani, prodekani, nastavnici i saradnici Pravnog, Ekonomskog, Filozofskog fakulteta i Fakulteta za fizičku kulturu, poslanici u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, načelnik opštine Pale i predstavnici Grada Istočno Sarajevo, sudije, predstavnici SKD „Prosvjeta“, studenti i zainteresovani građani.

Gosti su poklonili Pravnom fakultetu primjerke vrijednih izdanja Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, koji će biti dostupni nastavnicima, saradnicima i studentima Pravnog fakulteta

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare