Održana projekcija filma „Crna senka zelene energije“

0

VIŠEGRAD – U Višegradu je večeras održana projekcija filma „Crna senka zelene energije“ autora Irme Popović Dujmović koji govori o štetnosti malih hidroelektrana na životnu okolinu i otvorenoj pobuni ljudi zbog njihove izgradnje.

Film prati Dujmovićevu na njenom putu kroz Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, BiH i otkriva kako je regionalni plan masovne gradnje malih hidroelektrana donio brojne probleme umjesto rješenja.

Predsjednik Skupštine višegradskog Udruženja građana „Eko centar“ Dragan Jovičić izrazio nadu da je ovim izvučena pouka o tome koliko su male hidroelektrane štetne za okolinu i riblji fond.

„Iskreno se nadam da ćemo dobiti podršku svih građana Višegrada kako bismo spriječili izgradnju malih hidroelektrana na ovom području i umjesto toga izgradili kupališta za djecu i posadili što više drveća“, naveo je Jovičić.

Član udruženja Miroslav Šimšić rekao je da su ovakve projekcije jedna od planiranih aktivnosti ovog udruženje u narednom periodu.

„Želimo da uljepšamo naš grad, naše rijeke, šume i prirodu, te tako ukažemo mladima da vole svoj grad i njegovu prirodu i da je čuvaju“, istakao je Šimšić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare