Održana priredba pod nazivom „Da vaskrsne dobro u nama“

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo sinoć je održana humanitarna priredba pod nazivom „Da vaskrsne dobro u nama“, za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju.

Na priredbi, u prepunoj sali Kulturnog centra, nastupila su djeca iz predškolskih ustanova „Maca“, „Mašin svijet“, „Patrijarh Pavle“, „Nova radost“, Udruženje omladine i roditelja „Vratite nam osmijeh“, kao i hor i orkestar Osnovne muzičke škole Istočno Novo Sarajevo.

Priredbu su organizovali Udruženje omladine i roditelja „Vratite nam osmijeh“ u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom novosarajevskom i Školom za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Sarajevo.

Predsjednik Udruženja „Vratite nam osmijeh“ Zdenka Marić istakla je da djeca sa poteškoćama u razvoju zaslužuju podršku svakodnevno, a ne samo jedan dan, te podsjetila da već nekoliko godina organizuju ovakve priredbe i da su ljudi pokazivali humanost.

„Prikupljena sredstva biće usmjerena ili direktno djeci sa poteškoćama u razvoju, ukoliko nam se obrati neko od naših članova, ili na aktivnosti koje organizujemo za njih“, dodala je ona.

Marićeva je istakla da se na ovaj način najmlađi sugrađani uče da budu dobri ljudi.

Protonamjesnik Bojan Zekić, starješina crkvene opštine Istočno Novo Sarajevo, podjestio je da se manifestacija uvijek održava uz najveći hrišćanski praznik Vaskrs, za koji su vezani lijepi običaji, a jedan od njih je darivanje i pružanje pomoći bližnjima.

Posjetioci priredbe su mogli da daju prilog u donatorsku kutiju koja je bila postavljena na ulazu u Kulturni centar.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare