Održana predavanja u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“

0

ISTOČNO SARAJEVO – U sklopu realizacije akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, koju organizuje Ministrastvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo održali su danas edukativna predavanja najmlađim učenicima Osnovne škole „Sveti Sava“ u Istočnom Sarajevu.

U saopštenju Policijske uprave Istočno Sarajevo precizira se da je cilj edukacije djece da se na jednostavan način, prilagođen njihovom uzrastu pouče o osnovnim saobraćajnim pravilima, te da se na taj način doprinese njihovom bezbjednom učešću u saobraćaju.

Policijski službenici su prvačićima kroz praktične primjere na saobraćajnici pokazali kako da pravilno i bezbjedno učestvuju u saobraćaju, kako da pravilno pređu ulicu, poštuju saobraćajnu signalizaciju, te nauče koliko je važno da istovremeno i pješaci i vozači poštuju saobraćajne propise.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje da svi vozači da poštuju saobraćajne propise i brzinu kretanja svojih vozila prilagode potrebama djece na putu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments