Održana konstitutivna sjednica

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo izabrala je na današnjoj konstitutivnoj sjednici rukovodstvo lokalnog parlamenta i načelnike odjeljenja u opštinskoj upravi.

Skupštinu ove lokalne zajednice čini 19 odbornika, od kojih skupštinsku većinu čini devet odbornika SNSD-a, te po jedan odbornik Stranke za naš grad, Demosa i Ujedinjene Srpske, dok su u opoziciji tri odbornika SDS-a i četiri DNS-a.

Na današnjoj sjednici za načelnike Odjeljenja za finansije i budžet izabran je Slaviša Vlačo, Odjeljenja komunalne policije Miloš Pandurević, Odjeljenja za prostorno uređenje i komunalno-stambene poslove Aleksandra Milović, Odjeljenja opšte uprave Vanja Kapor i Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Igor Đokanović.

Novoimenovani sekretar Skupštine opštine je Radmila Tuševljak.

Načelnik opštine Jovan Katić najavio je u uvodnom izlaganju projekte koje lokalna uprava treba da realizuje.

„Pred nama je velika odgovornost prema građanima koji su nam pružili podršku da u naredne četiri godine vodimo opštinu Istočno Novo Sarajevo. Vjerujem u svoj tim koji smo danas izabrali bez podrške opozicije i vjerujem da ćemo u narednim godinama stvoriti što bolje uslove za život i ostanak građana na ovim prostorima“, rekao je Katić novinarima po okončanju sjednice.

On je naglasio da će još intenzivnije raditi na realizaciji velikog broja investicija koje su pokrenute u proteklih osam godina, kako bi ispunili obećanje koje su dali građanima tokom izbornog procesa.

Predsjednik Skupštine opštine Vedran Jovančić izrazio je nadu da će sa odbornicima ostvariti dobru i konstruktivnu saradnju, te da će parlament donositi odluke i akte koji će biti u interesu razvoja ove lokalne zajednice i njenih stanovnika.

Odbornik SDS-a Natko Sudžuka rekao je novinarima da SDS nije zadovoljan funkcionisanjem opštine Istočno Novo Sarajevo u proteklom periodu.

„Mi ćemo i u ovom mandatu djelovati kao opozicija. Trudićemo se da budemo konstruktivni, da ukažemo na sve propuste i probleme za koje ćemo predložiti i rješenja“, izjavio je Sudžuka.

On je pozvao građane Istočnog Sarajeva da ovoj stranci svakodnevno donose svoje prijedloge i zahtjeve koje će oni sprovoditi u skupštinskim klupama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare