Održana konferencija za medije povodom izgradnje sportske dvorane u Palama

0

Danas u 12 časova u sali SO Pale je održana konferencija za medije povodom izgradnje sportske dvorane u Palama. Konferenciji su prisustvovali načelnik opštine Pale Slobodan Savić, zemjenik načelnika Nenad Vuković, predjsednik skupštine opštine Pale Miroslav Brčkalo i njegov zamjenik Siniša Lasica.

Podsjećamo tender za izvođača radova je raspisan i objavljen u Službenom listu BiH 9.8.2010. godine. Projektna dokumentacija je gotova, rok žalbe na izbor izvodjača za tender je 30 dana. Projekat za nastavak izgradnje sportske dvorane podrazumijeva završenu sportsku dvoranu koja će biti upotrebljiva do 2012. godine.

Opština Pale obezbijedila je dva miliona KM kreditnih sredstava od komercijalnih banaka i 1,5 milion KM iz srednjoročnog programa razvoja Pala za završetak izgradnje sportske dvorane. Iz budžeta će naredne tri godine biti izdvojeno po pola miliona KM.

U planu je izgradnja sportska dvorana površine 8.000 m2 sa svim pratećim sadržajima za održavanje sportsko-kulturnih događaja.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić je izjavio da će za izgradnju dvorane pored obezbjeđena 3,5 miliona KM biti potrebna još 2 miliona i opština očekuje podršku Vlade RS i Ministarstva za porodicu, sport i omladinu RS.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Miroslav Brčkalo izjavio je da je nastavak izgradnje sportske dvorane imao mnogo opstrukcija od strane Opštinskog odbora SNSD-a koji nije bio za nastavak izgradnje i koji je na sve moguće načine otežavao put do današenjeg koraka.

On je dodao da se „opstrukcija Opštinskog odbora SNSD-a“ može vidjeti i u tome da opština Pale za ovaj projekat nije dobila sredstva od Investiciono-razvojne banke RS, nego se kreditno zadužila kod komercijalnih banaka gdje je kamatna stopa 7,5 odsto.


Bez komentara Opštinskog odbora SNSD-a

Potpredsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Pale Slobodan Mimić izjavio je danas za Srnu da ne želi komentarisati optužbe rukovodstva Opštine Pale da su vršili opstrukciju nastavka izgradnje sportske dvorane. Mimić je naveo da će ova stranka, ukoliko bude potrebe, sazvati konferenciju za novinare na kojoj će lokalnim vlastima postaviti određena pitanja vezana za izgradnju ovog objekta.

(www.palelive.com / foto: opština Pale)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare