Održana komemoracija diplomati Branimiru Mandiću

0

SARAJEVO – U Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara u Sarajevu danas je održana komemoracija povodom smrti dugogodišnjeg diplomate Branimira Mandića.

Zamjenik ministra Josip Brkić prisjetio 25 godina zajedničkog rada sa Mandićem za kojeg je rekao da se uvijek nesebično angažova za druge i u svemu bio bezgraničan i nepokolebljiv optimista.

„I u teškim trenucima zračio je pozitivnom energijom, koju je svojim jedinstvenim osmjehom prenosio onima koji su bili oko njega“, naglasio je Brkić tokom komemoracije kojom su se od Mandića oprostili porodica, kolege, prijatelji i saradnici.

On je naveo da su Mandićeva vrata uvijek svima bila otvorena, bez obzira na temu razgovora.

Emotivnim riječima oprostio se i kolega Đorđe Latinović koji je istakao da je Mandić bio sposoban rukovodilac i ambasador.

„Vrhunski obrazovan, vrijedan, savjestan, odgovoran i pošten profesionalac. Malo je riječi kojima ti se možemo zahvaliti što smo te imali za radnog kolegu, prijatelja i saradnika“, izjavio je Latinović.

Mandić je u svojoj radnoj i diplomatskoj karijeri obavljao razne dužnosti, od rukovodioca Odsjeka i Odjeljenja, pomoćnika ministra za bilateralne odnose i pomoćnika ministra za multilateralne poslove Ministarstva, te ambasadora BiH u Mađarskoj.

Branimir Mandić preminuo je u srijedu, 25. januara, na Palama u 59. godini, a sahranjen je juče na Gradskom groblju Bare.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare