Održana kaligrafska radionica za osnovce

0

MILIĆI – U Srednjoškolskom centru „Milutin Milanković“ u Milićima danas je održana kaligrafska radionica na kojoj su srednjoškolci, članovi kaligrafske sekcije, podučavali lijepom pisanju 14 učenika devetog razreda milićke osnovne škole.

Profesor pravoslavne vjeronauke Milan Vuković rekao je novinarima da je cilj održavanja radionice razvijanje umjetničkog duha i ukazivanje na važnost pisane riječi.

„Pisana riječ se u eri tehnike sve manje koristi u osnovnom – izvornom obliku, a bitno je da i dalje pišemo svojom rukom“, naveo je Vuković.

On je rekao da kaligrafska sekcija postoji od septembra prošle godine i da ima destak članova, te da se u školi trude da razviju sve aspekte dječije ličnosti – od sporta do umjetnosti, ali i brige o životnoj sredini kroz ekološke aktivnosti.

Srednjoškolka Slađana Golijan, koja je od početka u kaligrafskoj sekciji, kaže da su je privukli način na koji pišu i takmičenja u lijepom pisanju.

„Učenicama devetog razreda pokazale smo da pišu štampanim crkvenim slovima svoja imena i prezimena, dobro su savladale i nadamo se da će nam se u septembru pridružiti u sekciji“, rekla je Golijanova.

Učenica devetog razreda Mihajla Đurić rekla je da joj se dopalo na radionici jer voli lijepo pisanje, ističući da je to umjetnost kao što su i pjevanje i ples, za koje je važan talenat.

Kaligrafska radionica dio je manifestacije „Dani Milutina Milankovića“ posvećene velikom naučniku po kojem je Srednjoškolski centar dobio ime.

Sutra je na programu ekološka akcija uređenja korita Studenog Jadra ukoliko vremenske prilike dozvole, čime će biti završena četvorodnevna manifestacija „Dani Milutina Milankovića“.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare