Za 4,71 odsto veći prihod u rogatičkoj privredi

0

ROGATICA – Skupština opštine Rogatica prihvatila je danas informaciju o poslovanju rogatičke privrede u prošloj godini, prema kojoj je ostvaren ukupan prihod veći za 4,71 odsto u odnosu na 2021. godinu.

U informaciji je obuhvaćeno 67 privrednih subjekata i podaci rogatičkog Šumskog gazdinstva „Sjemeć“.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za lokalni razvoj, privredu i društvene djelatnosti Desimir Despotović rekao je, obrazlažući informaciju odbornicima, da je u prošloj godini u rogatičkoj privredi ostvaren ukupan prihod veći za 4,71 odsto u odnosu na 2021. godinu.

On je naveo da su privredni subjekti u ovoj lokalnoj zajednici poslovali u 15 različitih djelatnosti, te da su najveći prihodi i rashodi ostvareni u trgovini, preradi drveta i u proizvodnji prehrambenih proizvoda.

„Ukupno ostvareni prihodi veći su od ukupno ostvarenih rashoda za 20.720.709 KM“, istakao je Despotović i dodao da je u konačnom finansijskom rezultatu dobitak iskazan kod 41 privrednog subjekta, dok je gubitak iskazan kod 27 privrednih subjekata.

Odbornici rogatičke Skupštine su, većinom glasova, usvojili i informaciju o rezultatima istraživanja zadovoljstva građana korisnika javnih usluga u ovoj lokalnoj zajednici u prošloj godini.

Iz Odjeljenja za opštinsku upravu navedeno je da se, nakon sprovedene analize prikupljenih podataka, može konstatovati da rezultati ankete predstavljaju sliku realnog stanja po pojedinim vrstama javnih usluga.

Odbornicima je obrazloženo da prikupljeni podaci i prijedlozi ispitanika treba da budu osnova za preduzimanje mjera, od svakog davaoca usluge, kako bi kvalitet života i pružanje usluga građanima moglo da bude podignuto na veći nivo, kao i kod izrade srednjoročnih i godišnjih planskih dokumenata ove lokalne uprave.

Odbornik iz opozicionog kluba SDS-a Predrag Spajić nije bio saglasan sa konstatacijom o istraživanju zadovoljstva građana o pružanju javnih usluga, tvrdeći da tim za istraživanje nije dobro uradio posao i da informacija koja se našla pred odbornicima ne odražava pravo stanje na terenu.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Rogatica usvojene su i informacije o realizaciji projekata sanacije i rekonstrukcije objekata i o stanju u oblasti zapošljavanja i realizaciji programa zapošljavanja na području Rogatice u prošloj godini.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare