Održana duhovna akademija posvećena Svetom Savi

0

U Kulturnom centru Pale večeras je održana duhovna akademija posvećena prvom srpskom arhiepiskopu i srpskom svetitelju Svetom Savi.
Predsjednik Opštinskog odbora „Prosvjete“ Pale Aleksandra Srdanović rekla je da je Sveti Sava rodonačelnik srpskog naroda, srpski princ, monah, iguman manastira Studenica, književnik, diplomata i najzalužniji za širenje pravoslavlja među Srbima, ali i srpskog pisma.

Srdanovićeva ističe da ovogodišnja akademija nosi pouku da treba očuvati duhovno i nacionalno biće jer je to jedinstvo svetosavlja koje kroz pravoslavlje uznosi čovjeka do Boga, odnosno do Hrista.

Ona je navela da su na duhovnoj akademiji nastupili učenici Osnovne škole „Pale“ i podmladak „Prosvjete“, koji su izveli prigodan kulturno-umjetnički program u vezi života Svetog Save.

Srdanovićeva je podsjetila da je ovo 18. akademija koja se tradicionalno održava uoči Savindana, poslije večernje službe, te najavila da će sutra, nakon liturgije u crkvi, u Osnovnoj školi „Pale“ biti lomljen slavski kolač, a potom će učenici izvesti prigodan program.

Organizatori večerašnje akademije su Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog kulturnog društva „Prosvjeta“, Osnovna škola „Pale“ i Crkvena opština.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/svetosavska-akademija-2016/] width=[87] height=[87] title=[Održana duhovna akademija posvećena Svetom Savi] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna / Foto Vasić)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare