Održana Deseta smotra recitatora (foto)

0

U Kulturnom centru na Palama sinoć je održana Deseta smotra recitatora, na kojoj je svoje recitatorske talente pokazalo više od 100 učesnika osnovnih i srednjih škola.

Organizator smotre, koja se održava već desetu godinu, je Srednjoškolski centar na Palama, a osim učenika ove srednjoškolske ustanove, na dvodnevnoj manifestaciji učestvovali su i mališani vrtića „Bubamara“ i Udruženja djece sa posebnim potrebama „Sunce“, te osnovnih škola iz Mokrog i Pala.

Profesor Srednjoškolskog centra Branka Čugalj izjavila je Srni da ideja bila okupiti mlade svih vaspitno-obrazovnih ustanova oko pjesničke riječi i nečega što ima smisao i sabornost.

Ona je istakla da Smotra recitatora dokazuje da odgovorni mladi ljudi mogu mnogo da postignu ako im se pruži mogućnost i podrška.

„U posveti na knjizi koju sam dobila od članova sekcije poslije Prve smotre pisalo je – ‘Hvala Vam što ste nam omogućili da pokažemo ono što najbolje znamo'“, navela je profesor Čugalj.

Citirajući pisca Ivu Andrića da „nema ljepšeg zadatka nego što je omogućiti nekome razvitak, pomoći čovjeku u njegovoj težnji za uspjehom“, Čugaljeva je upitala: „Ako je to najljepši zadatak, a sigurno jeste, ko kome treba da bude zahvalan?“.

„Ovi mladi ljudi, i mnogi koji večeras nisu ovdje, svaki put podstaknu moju ljubav i vjeru u poziv učitelja“, istakla je ona.

Najviše simpatija i aplauza dobili su najmlađi učesnici, kojima je ovo bio prvi put da nastupaju pred mnogobrojnom publikom. Jedna od njih, učenica trećeg razreda Osnovne škole „Pale“ Damjana Obradović kaže da je mnogo srećna i zadovoljna večerašnjim nastupom zbog druženja i iskustva za sledeće smotre.

Svi recitatori dobili su diplome za učešće, a žiri je večeras proglasio i najbolje takmičare u kazivanju stihova.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/10-smotra-recitatora-pale-feb-2015/] width=[54] height=[54] title=[Održana Deseta smotra recitatora
] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare