Održana Druga smotra dječijeg folklornog stvaralaštva

0
Održana Druga smotra dječijeg folklornog stvaralaštva

Na Palama je večeras održana Druga smotra dječijeg folklornog stvaralaštva Republike Srpske, na kojoj je učestvovalo oko 400 članova iz 12 kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske i Srbije.

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ „Mladost“ Pale Milan Čvoro, koji je i organizator smotre, rekao je da im je čast što su domaćini ove manifestacije koja je okupila oko 400 djece uzrasta od sedam do 15 godina.

„Na smotri su se koreografijama predstavili folkloraši iz Mrkonjić Grada, Banjaluke, Čelinca, Trebinja, Doboja, Milića, Brčkog, Gradiške, Mokrog i Čačka“, rekao je Čvoro novinarima i podsjetio da je prva smotra održana u Gradišci.

Održana Druga smotra dječijeg folklornog stvaralaštva

Predsjednik Saveza amaterskih kulturno-umjetničkih društava Republike Srpske hadži Momčilo Mošo Vesović kaže da Savez trenutno okuplja 24 društva.

„To su uglavnom najznačajnija društva Srpske po svom kvalitetu i po načinu na koji prezentuju svoju kulturu i tradiciju u svijetu“, rekao je Vesović.

Vesović je zahvalio Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske što je podržalo ovu smotru, te izrazio nadu da će nastaviti da podržava ovaj značajni dio kulture.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da će opština podržavati ovakve i slične manifestacije.

Organizator smotre je Savez amaterskih kulturno-umjetničkih društava Republike Srpske, generalni pokrovitelj Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske, a sponzori su Grad Istočno Sarajevo i opština Pale.

Smotra je održana u Sportsko-poslovnom centru „Peki“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare